Hestene giver hende ro: Infantil autist satser på travkarriere

17-årige Amalie Pihl er infantil autist, men har nu fundet sin rette hylde på Charlottenlund Travbane. Mød hende i TV 2 Lorrys nye serie, På Trods.

- Jeg er ikke så glad for, når der er mange mennesker og meget larm.

Amalie Pihl er infantil autist - en udviklingsforstyrrelse, som giver hende problemer med sociale interaktioner, kommunikation og adfærd.

Særligt var der store problemer i skolen. På grund af ganespalte gik Amalie først i en særlig taleklasse, men blev overflyttet til en normal klasse, hvor hun hurtigt fandt ud af, at hun var anderledes.

- Der gik det helt galt. Det endte med, at jeg ikke ville i skole - og var bange for det også på grund af lærerne. De hjalp mig ikke, og de var rigtig ubehagelige også, husker Amalie med en klump i halsen.

Spiseforstyrrelse fik hestene på banen

Amalie udviklede en spiseforstyrrelse og blev indlagt. Men det var også i den periode, at hendes mor skaffede en hest til hende, og siden da har hestene været hendes et og alt.

- Hvis den kan mærke, at jeg er ked af det eller har brug for hjælp, så kommer de over. Det er det, jeg godt kan lide ved dyrene. Og så er det også bare rart at have en god ven.

Da Amalie skulle i skolepraktik, tog hun selv initiativ til at tage kontakt til den professionelle travtræner Kenneth Nielsen på Charlottenlund Travbane. Nu har hun været tilknyttet Kenneth Nielsens stald i to år.

- I starten sagde jeg ikke noget, stort set. Jeg gik bare bag de andre. Men det er ved at gå over. Nu har vi det sjovt og griner, og de kan sige noget til mig uden, at der er noget.

Det er sjovere i stalden end derhjemme. Amalies lillesøster er atypisk autist og har ADHD, angst, depression og er selvskadende, og det har gjort det svært for Amalie at være i hjemmet i Skibby.

- Men herude klarer hun det hele til UG. Hun knytter sig så meget til dyrene. Man føler lidt, at der sker et eller andet magisk, når hun står med dyrene, siger Amalies mor, Birgitte Pihl.

Ambitioner om en professionel travkarriere

Amalie har taget pony-licensen, så hun kan køre løbe med de små heste, men ambitionerne stopper ikke der.

- Jeg vil hellere køre med de store. Det er meget sjovere. Der er mere fart på, griner Amalie.

- Jeg vil gerne være professionel, og så vil jeg gerne være travtræner, men nu tager vi lige et skridt ad gangen.

SERIEN PÅ TRODS

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere