Den københavnske bydel, Ørestad, har de sidste mange år lidt af gevaldigt vokseværk.
Der er blevet bygget for milliarder af kroner, og det ene højhus efter det andet pisker op af jorden.
Men midt i det hele ligger en fredet grøn oase, hvor det eneste, der kommer op af fra undergrunden, er græs og langsomtvoksende træer. Ørestad Bypark blev officielt indviet i 2008, men allerede tilbage i 1998 blev de første streger slået. I 2003 blev det første spadestik taget.
Mange har gennem årene sat deres aftryk på Byparken. Udviklingen er foregået i et samarbejde mellem By & Havn, GF Ørestad City, GFS Ørestad, beboere, foreninger og professionelle rådgivere, og er et godt eksempel på, hvordan ansvaret for udviklingen af Ørestad lige så stille skiftet hænder undervejs. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.
I starten stod By & Havn alene for udviklingen, men med tiden blev ejerskabet overdraget til Grundejerforeningen Ørestad City.
- Byparken er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi udvikler Ørestad. I begyndelsen ejede By & Havn området, og sikrede, med ønsker fra beboerne, at der blev etableret en god og robust bypark. I takt med at Byparken blev klar til brug, overdrog vi ansvaret til grundejerforeningen, som i dag arbejder videre med udviklingen. En by bliver aldrig færdig og det gør en park heller ikke, og ved at gøre det på denne måde kan grundejerne rundt om Byparken selv præge, hvad der både er deres egen baghave og bydelens park, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.
Den 16. juni bliver Ørestad Bypark fejret fra kl. 13-16.
Tidslinje