Frank Jensen: Svært at undgå byggeri på Amager Fælled

Det omstridte Ørestad-kvarter kommer højst sandsynligt til at ligge på Amager Fælled, lyder det fra Københavns Rådhus.

Det omdiskuterede Ørestad Fælled Kvarter ender højst sandsynligt med at skyde i vejret i det naturskønne område på Amager Fælled.

Tirsdag aften blev økonomiudvalget nemlig enige om at fortsætte undersøgelserne af byggeforholdene tre forskellige steder i området. 

Dels på den såkaldte campinggrund. Dels på den nordvestlige del af Amager Fælled. Og så i den nordøstlige del nær DR Byen.

Kun Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet stemte imod at gå videre med forslaget: 

- Hele det her område er vi nødt til at bevare som rekreativt område for københavnerne. Man kan finde pladsen i andre områder, lyder det fra Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen til TV 2 Lorry. 

Overborgmester: I vil heller ikke have, at vi bygger højt i byen

Som en del af aftalen vil man også undersøge, om det er muligt at bygge højere eller tættere andre steder i København for at begrænse omfanget af byggeri på Amager Fælled. 

Men overborgmester Frank Jensen understreger, at det højst sandsynligt ikke bliver muligt at komme helt uden om det område alligevel:

- Jeg har jo oplevet mange gange, at hvis man taler om at bygge højt i byen, så er det altså svært at finde flertal for det. Fordi det kaster skygger, og der er mange, der bliver irriteret over det og danner protestgrupper og facebookgrupper, siger han til TV 2 Lorry.

- Alle dem, som går og taler om, at man kan finde løsninger uden for Amager Fælled. Det er jo mildest talt fugle på taget, tilføjer overborgmesteren. 

Økonomiforvaltningen har screenet 1.500 matrikler i Københavns Kommune for at finde plads til det kommende Ørestad Fælled Kvarter. Forvaltningen har peget på disse alternative områder af Amager Fælled - samt Sydhavnstippen, som nu er droppet. 
Økonomiforvaltningen har screenet 1.500 matrikler i Københavns Kommune for at finde plads til det kommende Ørestad Fælled Kvarter. Forvaltningen har peget på disse alternative områder af Amager Fælled - samt Sydhavnstippen, som nu er droppet. 
Foto: By & Havn

Kvarter skal have institutioner, parkeringer og boliger

På grund af massiv folkelig modstand gik politikerne før kommunalvalget i november med til at afblæse byggeriet på Amager Fælleds gamle strandeng. 

Det er en beslutning, som stadig står ved magt. 

Byggeriet skulle ellers indbringe kommuneselskabet By & Havn to milliarder kroner, som allerede er brugt på metrobyggeri. 

Planen er at opføre et sidste bykvarter i Ørestad med plads til cirka 5.000 københavnere inklusiv supermarked, tre parkeringshuse og daginstitutioner.

Hvad handler sagen om? Få overblikket her. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere