Frank Jensen: Svært at undgå byggeri på Amager Fælled

Det omstridte Ørestad-kvarter kommer højst sandsynligt til at ligge på Amager Fælled, lyder det fra Københavns Rådhus.

03:24

Økonomiudvalget har tirsdag aften stemt om placeringer i forhold til etableringen af det 2.500 boliger store byggeri, der ellers skulle have ligget på den såkaldte Strandeng.

Det omdiskuterede Ørestad Fælled Kvarter ender højst sandsynligt med at skyde i vejret i det naturskønne område på Amager Fælled.

Tirsdag aften blev økonomiudvalget nemlig enige om at fortsætte undersøgelserne af byggeforholdene tre forskellige steder i området. 

Dels på den såkaldte campinggrund. Dels på den nordvestlige del af Amager Fælled. Og så i den nordøstlige del nær DR Byen.

Kun Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet stemte imod at gå videre med forslaget: 

- Hele det her område er vi nødt til at bevare som rekreativt område for københavnerne. Man kan finde pladsen i andre områder, lyder det fra Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Her er de nye planer for det omstridte Amager Fælled-byggeri

Overborgmester: I vil heller ikke have, at vi bygger højt i byen

Som en del af aftalen vil man også undersøge, om det er muligt at bygge højere eller tættere andre steder i København for at begrænse omfanget af byggeri på Amager Fælled. 

Men overborgmester Frank Jensen understreger, at det højst sandsynligt ikke bliver muligt at komme helt uden om det område alligevel:

- Jeg har jo oplevet mange gange, at hvis man taler om at bygge højt i byen, så er det altså svært at finde flertal for det. Fordi det kaster skygger, og der er mange, der bliver irriteret over det og danner protestgrupper og facebookgrupper, siger han til TV 2 Lorry.

- Alle dem, som går og taler om, at man kan finde løsninger uden for Amager Fælled. Det er jo mildest talt fugle på taget, tilføjer overborgmesteren. 

Økonomiforvaltningen har screenet 1.500 matrikler i Københavns Kommune for at finde plads til det kommende Ørestad Fælled Kvarter. Forvaltningen har peget på disse alternative områder af Amager Fælled - samt Sydhavnstippen, som nu er droppet.  Foto: By & Havn

Kvarter skal have institutioner, parkeringer og boliger

På grund af massiv folkelig modstand gik politikerne før kommunalvalget i november med til at afblæse byggeriet på Amager Fælleds gamle strandeng. 

Det er en beslutning, som stadig står ved magt. 

Byggeriet skulle ellers indbringe kommuneselskabet By & Havn to milliarder kroner, som allerede er brugt på metrobyggeri. 

Planen er at opføre et sidste bykvarter i Ørestad med plads til cirka 5.000 københavnere inklusiv supermarked, tre parkeringshuse og daginstitutioner.

02:25

Hvad handler sagen om? Få overblikket her. 

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik