Rødkål

Hjemmelavet rødkål fungerer perfekt som tilbehør til både flæskestegen, andestegen, frikadeller og meget mere.

Ingredienser til 6 personer

1 stort skyllet og grofthakket rødkål uden stok

1 spiseske andefedt

50 g. rosiner

1 økologisk appelsin skåret i fire både

Salt og peber

2 Laurbærblade

1 flækket vaniljestang

100 ml. lagereddike

50 ml. æbleeddike

Krydderier i thepose (4 nelliker, 3 kardemomme, 2 stjerneanis og 1 kanelstang)

1 spiseske ribsgele

100 g. økologisk rørsukker

200 g. brun farin

Sådan gør du

1. I stor gryde steges ved mediumvarme rødkål med andefedt, og smages til med salt og peber

2. Når kålen er “faldet” lidt sammen, tilsættes øvrige ingredienser

3. Giv kålen et opkog

4. Skru ned på svag varme og lad rødkålen simre i 45-60 min.

5. Smag til med salt og peber og evt. lidt appelsinsaft

6. Kom på køl i mindst to dage overdækket af lage

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik