Ris a'la mande

Der er ikke noget som en skøn hjemmelavet ris a'la mande med god vaniljesmag.

Ingredienser til 6 personer

Ris a’la mande

Risengrød (laves med fordel et par dage i forvejen):

300 ml. vand

180 g. grødris

1 l. økologisk sødmælk

2 flækkede vaniljestænger med skrabet vaniljemarv

50 g. rørsukker

 

På dagen

 

150 gram hakkede smuttede mandler (husk en hel mandel!)

175 g. flormelis

500 ml. pisket fløde (evt. fløde 48%)

Evt. ekstra vanilje

Sådan gør du

1. Kog risene op med vand til risengrød i et par minutter

2. Tilsæt øvrige “risengrød-ingredienser” og lad det simre i 30-40 min. med låg. Husk at røre en gang imellem

3. Lad risengrøden trække færdig med låg i yderlige 20 minutter uden varme. Sæt på køl til ris a’la manden skal færdiggøres

4. Vend halvdelen af den piskede fløde i den kolde risengrød og vend dernæst resten med mandler,sukker og evt. vanilje

5. Ris a’la manden skal trække minimum 6 timer

6. Server med lun kirsebærsauce

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik