Ris a'la mande

Der er ikke noget som en skøn hjemmelavet ris a'la mande med god vaniljesmag.


Ris a'la mande

Der er ikke noget som en skøn hjemmelavet ris a'la mande med god vaniljesmag.

Ingredienser til 6 personer

Ris a’la mande

Risengrød (laves med fordel et par dage i forvejen):

300 ml. vand

180 g. grødris

1 l. økologisk sødmælk

2 flækkede vaniljestænger med skrabet vaniljemarv

50 g. rørsukker

 

På dagen

 

150 gram hakkede smuttede mandler (husk en hel mandel!)

175 g. flormelis

500 ml. pisket fløde (evt. fløde 48%)

Evt. ekstra vanilje

Sådan gør du

1. Kog risene op med vand til risengrød i et par minutter

2. Tilsæt øvrige “risengrød-ingredienser” og lad det simre i 30-40 min. med låg. Husk at røre en gang imellem

3. Lad risengrøden trække færdig med låg i yderlige 20 minutter uden varme. Sæt på køl til ris a’la manden skal færdiggøres

4. Vend halvdelen af den piskede fløde i den kolde risengrød og vend dernæst resten med mandler,sukker og evt. vanilje

5. Ris a’la manden skal trække minimum 6 timer

6. Server med lun kirsebærsauce

03:55 Luk video

Læs også Kirsebærsovs

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik