Flæskesteg

Der er ikke noget som en flæskesteg med sprød svær og saftigt kød. Og det er lige hvad du får, hvis du følger denne opskrift.

Ingredienser til 6 personer

Flæskesteg

1 ridset flæskesteg (ca. 2 kg.)

Laurbærblade

En sjat olivenolie

 

Urter til fad

500 g. pastinakker

Selleri

Løg i tern

Sådan gør du

1. Sørg for at flæskestegen er ridset ordentligt. Helt igennem fedtkanten!

2. Gnub hele stegen med en sjat olivenolie, rigeligt salt, peber og laurbærblade (husk at komme godt ned mellem sværene)

3. Lad hvile ved stuetemperatur i mindst 30 min.

4. Læg flæskestegen på rist henover fadet med urter. Hæld derefter 2-3 liter vand ved.

5. Kom stegen i ovn ved 15 min. i 230 grader og skru derefter ned til 185 grader. Steg derefter flæskestegen færdig i ca. 35-45 min. ved 185 grader

6. Kernetemperatur på 60-63 grader. Stegen vil stige nogle grader i temperatur, når den kommer ud af ovnen

7. Er sværen ikke helt sprød, kan man give den 250 grader. Pas på at den ikke brænder på!

8. Trækketid mindst 30 min.

9. Skær stegen og server med behørigt juletilbehør

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik