Andesteg

Lækker, langtidsstegt andesteg til julebordet med friske ingredienser som tranebær, pærer, klementiner og appelsiner.

Ingredienser til 6 personer

And

And på 3 kg.

En sjat olivenolie

2 stilke hakket rosmarin

 

Urter til fad

500 g. pastinakker, selleri og løg i tern

 

Fyld

200 g. svesker

50 g. tranebær

3 danske æbler i både

2 danske pærer i både

Skallen fra 2 klementiner, 1 citron og 1 appelsin

2 stilke hakket rosmarin

1 lille bdt. hakket timian

En sjat olivenolie

 

Sådan gør du

1. Rens anden for blodrester og indmad (gem indmad til andesky)

2. Skær vingerne fra og læg dem i fad sammen med urter

3. Gnub anden med olivenolie

4. Krydr med rigeligt salt, peber og rosmarin

5. Bland fyld med salt, peber og lidt olivenolie

6. Kom fyldet i anden og luk med rosmarinstilke, kødnål eller lignende

7. Læg anden på rist henover fadet med urter. Hæld derefter 2-3 liter vand ved.

8. Steg i 15 minutter ved 230 grader og derefter 5-6 timer ved 120 grader

9. Trækketid mindst 30 min.

10. Skær bryst og lår fra anden

11. Skru ovn op til 230 grader og giv bryst og lår 10 minutter indtil sprødt skind

12. Server straks med æblefyld og behørigt juletilbehør

Jonas Harlfeldt tager dig igennem processen i videoen her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik