Ingredienser til 6 personer
And
And på 3 kg.
En sjat olivenolie
2 stilke hakket rosmarin
Urter til fad
500 g. pastinakker, selleri og løg i tern
Fyld
200 g. svesker
50 g. tranebær
3 danske æbler i både
2 danske pærer i både
Skallen fra 2 klementiner, 1 citron og 1 appelsin
2 stilke hakket rosmarin
1 lille bdt. hakket timian
En sjat olivenolie
Sådan gør du
1. Rens anden for blodrester og indmad (gem indmad til andesky)
2. Skær vingerne fra og læg dem i fad sammen med urter
3. Gnub anden med olivenolie
4. Krydr med rigeligt salt, peber og rosmarin
5. Bland fyld med salt, peber og lidt olivenolie
6. Kom fyldet i anden og luk med rosmarinstilke, kødnål eller lignende
7. Læg anden på rist henover fadet med urter. Hæld derefter 2-3 liter vand ved.
8. Steg i 15 minutter ved 230 grader og derefter 5-6 timer ved 120 grader
9. Trækketid mindst 30 min.
10. Skær bryst og lår fra anden
11. Skru ovn op til 230 grader og giv bryst og lår 10 minutter indtil sprødt skind
12. Server straks med æblefyld og behørigt juletilbehør
Jonas Harlfeldt tager dig igennem processen i videoen her: