Sjov sangleg lærer børn at vaske hænder grundigt

Det kan være en næsten umulig opgave at få børn til at skrubbe hænderne mange gange dagligt. Derfor har en gruppe rytmikpædagoger udviklet en håndvaskesang.

De fleste pædagoger og forældre kender fidusen: Det er lettere at få børn til at udføre sure pligter, hvis de er forklædt som en leg.

Derfor har rytmikpædagoger fra Rytmikbandit fundet på en ørehænger af en håndvaskesang, der skal få børn til at skrubbe og skure hænderne med et smil.

Sangen handler om to trolde, der falder i en heksegryde, og følger børnene fagterne i sangen, har de vasket hænder efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Vi synes, det er så vigtigt med leg og musik for børn, fortæller Pernille Germansen fra Rytmikbandit i lørdagens udgave af kulturprogrammet OPLEV, der i øjeblikket guider dig til aktiviteter derhjemme.

På Rytmikbandits hjemmeside kan du gratis downloade en plakat med vers og fagter, så du kan huske sangen ved håndvasken.

Luksushotel til insekter

Insekterne har trange kår i Danmark, fordi de mangler gode steder at bo. Derfor foreslår Teresa Hald Thomsen, der er klubpædagog i Juniorklubben i Hvalsø, at du bygger et femstjernet insekthotel ud af dit haveaffald.  Så får du samtidig også en god undskyldning for ikke at holde i kø til genbrugspladsen.

Teresa hald Thomsen deler mange flere sjove idéer til aktiviteter på Instagramkontoen juniorklubben_i_hvalsoe

 

Gå på museet hjemmefra 

Kulturinstitutionerne er som bekendt lukket for tiden, men det betyder ikke, at de ikke gør deres bedste for at levere spændende oplevelser til os alle.

Willumsens Museum i Frederikssund har lavet en online billedskole, hvor man kan få undervisning i at lave alt fra landskaber ud af pap, mosaikker af småsten til smukke formationer i sandet på stranden.

Hos Louisiana har de produceret en lang række talks med interessante mennesker, der giver deres syn på coronasituationen. Du kan se talks med blandt andre EU-professor Marlene Wind, filosof Anders Fogh Jensen og filosof Vincent F. Hendricks.

Hos Nationalmuseet sætter deres eksperter coronaepidemien i et historisk perspektiv med blandt andet fortællinger om, hvordan man har forsøgt at helbrede syge med lægeplanter gennem tiden.

 

I sidste lørdags udgave af OPLEV kastede vært Anne Sørensen sig ud i en af de store coronadiller - nemlig surdej – med hjælp fra kok Gorm Wisweh, og i denne uges udgave forsøger hun at bage med det smålugtende klisterstads. 

Du kan se lørdagens udgave af OPLEV her. 

Har du idéer til, hvad man kan lave af aktiviteter, så del dem endelig med os på oplev@tv2lorry.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere