Populære skuespillere optræder for dig fra deres eget hjem

Hos Østerbro Teater kan du se online karantæneteater fremført at nogle af landets bedste skuespillere.

Teatersalene er rungende tomme hos Teater Republique og Østre Gasværk. Men det betyder bestemt ikke, at Østerbro Teater ligger på den lade side.

Teatret forsøger i stedet at finde nye veje til deres publikum og har opfundet et virtuelt teater. Her har en række dramatikere, lyrikere og forfattere skrevet monologer, som tager udgangspunkt i coronasituationen og alle de tanker og dilemmaer, mange af os går med.

Monologerne er blevet fortolket af skuespillere som Ellen Hillingsø, Morten Hee Andersen, Danica Curcic og Signe Egholm Olsen, som alle har filmet sig selv med en smartphone på deres badeværelse, i stuen eller sågar i deres egen seng.  

Coronamonologerne er bare én ud af de mange anbefalinger, du kan få i lørdagens udgave af OPLEV. Programmet guider dig under normale omstændigheder til kommende kulturaktiviteter, men giver dig i disse tider i stedet en lang række idéer til, hvad du kan lave derhjemme, mens kulturstederne er lukket.

Spiseligt bed

Ejer af Naturplanteskolen i Hedehusene, Aiah Noack, foreslår, at du laver et klimavenligt og spiseligt bed, der byder på godter for alle sanserne hele sommeren. Og det er måske ikke så tosset med noget flot at kigge på og hapse af, nu hvor vi alle nok skal indstille os på at være derhjemme i haven, i gården eller på altanen en stor del af sommeren.

Du kan få hele Aiah Noacks udførlige guide til, hvordan du får et bed, der holder på varmen og vandet i videoen herunder.

 

Aiah Noack planter følgende i sit klimavenlige bed: 

Kreative idéer fra jer

I lørdagens OPLEV viser vi også et par af de gode idéer til aktiviteter, som seere har sendt til redaktionen de seneste uger.

Leon Sørensen foreslår, at man bygger sit drømmehus i LEGO, mens kunstner Anne-Marie Voltan foreslår, at man lærer at male traditionelle ikoner ved at følge hendes gratis onlineundervisning i ikonmaling.

Og så har vi faktisk også fået til sendt en idé fra vores kollega Rebekka Juul Bruun, der har brugt den ekstra tid derhjemme på at male fine mønstre på gamle vinflasker.

 

Har du idéer til, hvad man kan lave derhjemme, så send dem til endelig til os på oplev@tv2lorry.dk

Se hele lørdagens OPLEV-program her. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere