Overraskende menukort: Bodega serverer pocheret pære og dampet bok choy

Mange bliver overraskede over maden, når de kommer ind på værtshuset i Nordvest.

Der er godt med folk i haven foran Lygtens Kro i Københavns Nordvestkvarter. En slags biergarden, hvor der bliver drukket øl, røget smøger, spist mad. Sådan er det året rundt, fortæller kromutter Camilla Müller, om vinteren er jakkerne bare varmere. 

Indenfor ligner Lygtens Kro, det den er, et hyggeligt værtshus. De grønne lamper og de brune træstole fandt Camilla Müller gemt fra tidligere ejere, da hun overtog Lygtens Kro i 2014. En del af stolene bar navne på ryggen fra stedets stamgæster. Det var sådan et værtshus med fast klientel. 

I en årrække inden Camilla Müller blev kromutter havde lokalerne også huset en indisk restaurant, men nu skulle der være kro igen som før i tiden. 

Lygtens Kro skulle være et sted, hvor der var plads til alle. 

- Der var så mange andre fine, polerede steder med ordentlig service. Her plejer vi at sige, at vi har varme øl og iskold betjening, siger Camilla Müller med et lille grin. 

- Det er et folkeligt sted, og det er også det, der er meningen med det hele. Her skal være lidt højt til loftet og plads til de skæve eksistenser. 

Så i dag er det et sted hvor mange kommer for at drikke øl, feste i weekenden, høre koncerter eller djs. 

Eller for at spise. 

For Lygtens Kro tager det med maden ganske alvorligt. 

Vi besøgte Lygtens Kro og Camilla Müller (til højre) i programmet Oplev. Hun har drevet Lygtens Kro siden 2014. Da hun overtog stedet var der en indisk restaurant, men hun har ført den tilbage til oprindelig krostil.
Vi besøgte Lygtens Kro og Camilla Müller (til højre) i programmet Oplev. Hun har drevet Lygtens Kro siden 2014. Da hun overtog stedet var der en indisk restaurant, men hun har ført den tilbage til oprindelig krostil.
Foto: Morten Bisgaard / TV 2 Kosmopol

Fra gourmet til hotdog

Det var egentlig tanken, at maden skulle klinge lidt tysk. Men da Camilla Müller ansatte kokken, ville han lidt en anden vej. 

- Jeg ville i starten gerne køre mere brun kromad, lidt mere traditionelt og i det tyske. Men så fik jeg min vidunderlige chefkok Nilas, som stadig står derude, og han har præget det i sin retning, forklarer Camilla Müller. 

- Så vi har vores månedlige kamp om at trække det den ene og den anden vej. Han får gjort det mere gourmet, end jeg måske vil. Så skændes vi lidt om priserne, og så får han lov til at få kaviar på i den her måned, og så får jeg en schnitzel på i næste måned. 

Så nu kan menuet lidt det hele. Der er alt fra Lygtens hotdog, til kaviar, dampet bok choy eller pocheret pære med lakrids. 

Og det overrasker en del, når gæster kommer på kroen for at spise. 

Nogle regner med, at de kommer til et smørrebrødssted eller ved slet ikke, at man kan få mad på kroen. 

- Så er der andre, der kommer derude og ser en propfuld have og fyldte askebægere og øl over det hele og som så bliver overraskede over, at de får serveret frilandsgris på en musselmalet tallerken, siger Camilla Müller. 

Vi besøgte Lygtens Kro i programmet OPLEV. Det kan du se her under. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik