oplev
Place   People   play    

Nu kan du komme på tur i en af coronaens konspirationsteorier

Holdet bag Horror Drive Thru har i år skruet gevaldigt op for den halloween-forlystelse, der sidste år var en stor succes.


- Dørene kan ikke låses!

Rædslen i Gustav Salinas' stemme er mærkbar, da han sætter sig ind i den graffitimalede bil, der langsomt triller mod banen, der under navnet 'Extreme Horror' er nøje sammensat til at skræmme de allermodigste.

Fra bilradioen lyder en dyster vuggevise, der momentvis afbrydes af skrig og motorsavslyde.

quote Jeg tog en af konspirationsteorierne og maksimerede den hundrede procent.

Patrick Spiegelberg

TV 2 Lorry har denne aften sat Gustav Salinas i stævne for, i selskab med TV2 Lorrys udsendte reporter, at teste det såkaldte Horror Drive Thru på Refshaleøen.

En halloween-forlystelse, hvor gæsterne installeres i en bil og kører rundt i en bane, der fra start til slut er designet med lig hængende fra galger, afskårne lemmer og iscenesatte biluheld.

Og hvor 30 udklædte - og meget blodige - skuespillere springer frem fra makabre gemmesteder udstyret med masker, køller og hækkesakse.

Der er gået masser af sminke til for at gøre de 30 skuespillere så uhyggelige som muligt.
Der er gået masser af sminke til for at gøre de 30 skuespillere så uhyggelige som muligt.

Sidste års succes er blevet "700 gange federe"

Det er Patrick Spiegelberg, som - igen i år - står bag halloween-succesen.

Sidste år arrangerede han den udsolgte drive-in halloween på Roskilde Dyreskueplads, der blev udsolgt på fire dage.

I år er arrangementet dog udvidet væsentligt: Hvor det sidste år tog holdet under en uge at stable konceptet på benene, har det i år taget godt tre måneder at forberede.

- Sidste år var første gang, vi lavede det, og vi havde ingen erfaring. Jeg vil vurdere, at det er 700 gange federe i år. I al beskedenhed, griner Patrick Spiegelberg, der sidste år skabte drive-in konceptet i samarbejde med projektlederen Nicolaj Madsen, men altså i år er gået solo.

De tre måneder, forberedelserne har stået på, er blandt andet gået med at hyre 30 skuespillere, der skal spille alt fra blodige kaniner til militærfolk. Og her altså en form for high school-voldsforbryder.
De tre måneder, forberedelserne har stået på, er blandt andet gået med at hyre 30 skuespillere, der skal spille alt fra blodige kaniner til militærfolk. Og her altså en form for high school-voldsforbryder.

- I år har vi købt en hel lastbil fyldt med lig, afskårne lemmer og en masse fiskenet. Vi har også installeret pyroteknik på banen og har hyret 20 flere skuespillere end sidste år.

Bygget på en konspirationsteori

Sidste års forlystelse opstod midt i coronaens nedlukninger af samfundet.

I år er forlystelsen skabt med udgangspunkt i konsekvenserne af selvsamme.

Som titlen 'The Great Reset' (den store nulstilling, red.) afslører, er forlystelsen i år bygget på en af de store konspirationsteorier, der opstod i kølvandet på de restriktioner, corona medførte.

Den går ud på, at en verdenselite bruger coronakrisen, nedlukninger og vacciner som en undskyldning for at destabilisere den liberale verdensorden til fordel for en slags corporate communism, hvor ingen ejer noget.

Patrick tror ikke selv på det, men han synes, det er interessant at lege med tanken.

quote Det værste, man kan tage fra mennesket, er håbet.

Patrick Spiegelberg

- Corona skabte en skarp opdeling, hvor nogen tror på de ene og andre på det andet. Det er efterhånden lidt svært at kende forskel på virkelighed og fantasi. Så jeg tog en af konspirationsteorierne og maksimerede den hundrede procent, siger Patrick Spiegelberg.

- Hvad ville der for eksempel ske, hvis regeringen tvang os alle i konkurs og vi var ansat på statsejede fabrikker, hvor vi ikke havde nogen frihed tilbage?

Hvad forestiller du, der så ville ske?

- Jamen så ville man jo nok skabe nogle lidt vanvittige mennesker. For det værste, man kan tage fra mennesket, er håbet.

Du kan komme med på tur i Horror Drive Thru i videoen øverst i artiklen.