Asfalt til folket: Regeringen have motorveje til Hillerød og Frederikssund

Regeringen vil prioritere en forlængelse af Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen. Det fremgår af hovedstadsudspillet.

Står det til regeringen, går asfaltører i hovedstadsområdet en travl fremtid i møde.

Mens planerne for en kommende Ring 5-motorvej blev barslet i weekenden, toner regeringen med torsdagens hovedstadsudspil rent flag i forhold til de allerede undersøgte forlængelser af Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen:

De skal anlægges.

Således indeholder hovedstadsudspillet ifølge TV 2 Lorrys oplysninger følgende formulering:

- Regeringen vil prioritere, at kommende investeringer i infrastruktur omfatter Frederikssundmotorvejens 3. etape og Hillerødmotorvejens forlængelse fra Allerød til Hillerød.

Nærmere detaljer i snarligt infrastrukturudspil

Inden for de kommende 14 dage vil regeringen ifølge TV 2 Lorrys oplysninger præsentere et større infrastrukturudspil, hvor prisen på de foreslåede motorvejsinvesteringer samt tidsplanen vil blive nærmere specificeret.

Tilkendegivelsen om motorveje til Frederikssund og Hillerød vækker glæde hos folketingsmedlemmet Hans Andersen fra Venstre, der er valgt i Nordsjællands Storkreds og som initiativtager til et trafikpolitisk netværk i Nordsjælland længe har plæderet for mere asfalt.

Prisen for Frederikssundmotorvejen vurderes til at være 3,8 milliarder kroner. I den nærmeste fremtid vil regeringen præsentere et infrastrukturudspil, hvor pris og tidshorisont præciceres nærmere.
Prisen for Frederikssundmotorvejen vurderes til at være 3,8 milliarder kroner. I den nærmeste fremtid vil regeringen præsentere et infrastrukturudspil, hvor pris og tidshorisont præciceres nærmere.
Foto: TV 2 Lorry

- Man kan da godt lægge champagnen på køl, men nu er jeg ikke den type. Men det sender et meget kraftigt signal om, at regeringen vil bygge Frederikssundmotorvejens 3. etape og Hillerødmotorvejens forlængelse. Og så er det jo op til Folketinget, om der er et flertal for at gøre det, siger Hans Andersen.

Også blandt de borgmestre, der repræsenterer oppositionspartier, er man begejstret for udsigten til to nye motorvejsstrækninger. Som talsmand for seks af de nordsjællandske kommuner, der har presset på for en motorvej til Hillerød, udtaler Halsnæs-borgmesteren Steffen Jensen fra Socialdemokratiet:

quote Man kan da godt lægge champagnen på køl...

Hans Andersen, MF, Venstre

- Jeg er lettet og rigtig glad for, at man har valgt at prioritere begge motorveje i deres udspil, for det er simpelthen en nødvendighed for vores kommuner, siger han.

- Den manglende infrastruktur har været en stor hæmsko for vækst i vores område. Vi fik lavet en undersøgelse, der viser, at man sparer 20 minutter hver vej ved en forlænget Frederikssundmotorvej og 15 minutter hver vej for Hillerødmotorvejen. Så vi mener efterhånden, at det er vores tur til at få infrastrukturinvesteringer heroppe, siger Steffen Jensen.

Mødes med transportminister

Sammen med trafiknetværket, der blandt andet tæller 11 nordsjællandske borgmestre, mødes Hans Andersen med transport,- bygnings- og boligminster Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance næste torsdag, hvor de vil følge op på tilkendegivelsen.

Forlængelsen af motorvejen skal gå fra Allerød og nord om Hillerød.
Forlængelsen af motorvejen skal gå fra Allerød og nord om Hillerød.
Foto: Screendump fra Vejdirektoratets VVM-undersøgelse

- Med nordsjællandske briller et kæmpe skridt fremad. Frederikssundmotorvejen jo været diskuteret i 20-30 år. Det har været en lang kamp. For mig at se er det en stor sejr, at regeringen prioriterer ikke bare en men begge motorveje, mener Hans Andersen.

Hillerødmotorvejens forlængelse blev i en VVM-redegørelse vurderet til at være "samfundsmæssigt yderst rentabelt". Forlængelsen skal gå fra Allerød til Hillerød.

I finansloven lagde regeringen penge til side til en VVM-redegørelse af en Frederikssundmotorvejens tredje etape fra Smørum til Frederikssund.

HVAD ER EN VVM-REDEGØRELSE?

En VVM-redegørelse fastslår, at en 4-sporet motorvej mellem Allerød og Hillerød er "samfundsmæssigt yderst rentabel".