Kun lille fremgang på RUC

Mens universiteterne landet over brager ud med fantastiske historier om store stigninger i antallet af ansøgere, er det en noget mere beskeden fremgang, man oplever på Roskilde Universitet (RUC), skriver DAGBLADET Roskilde.

Her er antallet af ansøgere med 1. prioritet på RUC steget med 5,5 procent siden sidste år, mens tallet er 45 procent på nabouniversitetet, Københavns Universitet. Men det bekymrer ikke den konstituerede rektor, Henning Salling Olesen.
- Det er da fint, at der er mange ansøgere til de andre universiteter. Men man skal også se det i et perspektiv, hvor de sidste år havde den største tilbagegang, og vi havde den mindste tilbagegang. Det forhold er der nu blevet rettet op på igen, siger Henning Salling Olesen.
Ifølge RUCs årsrapport var der på landsplan en samlet tilbagegang i alle ansøgninger til universiteterne på 12 procent, mens det for RUC var på 2 procent. Til gengæld oplever KU nu, at ansøgertallet slår alle rekorder. Og trods den lave fremgang på RUC taler rektoren her også om rekorder.
- Vi har det største antal ansøgere de sidste fem år, hvis man ser bort fra år 2007, understreger Henning Salling Olesen, der dog ikke mener, at der er konkurrence mellem universiteterne om at få flest ansøgere.
- Man kan jo ikke sammenligne de forskellige universiteters forskellige sammensætning af fagområder. Vi er ikke noget stort universitet, og vi har vores profil, som vi gerne vil holde. Vi har ikke noget mål om at være nye og smarte, ved eksempelvis at lave om på uddannelsernes navne. Det bliver det jo ikke bedre af, siger Henning Salling Olesen.
Der er dog én ting, han gerne ville gøre bedre. Og det er søgningen til RUCs naturvidenskabelige uddannelser.
- Det er bestemt et ønske, at tiltrække flere til vore naturvidenskabelige basisstudium. Og her bliver vi nok nødt til at se, hvad vi kan gøre, for at gøre det mere interessant. For der er for få, der søger nu - og det kan også gå hen og blive et økonomisk problem, siger rektoren.
Der er samlet set sket et lille faldt på 1,2 procent i ansøgerne, der har søgt naturvidenskabeligt som 1. prioritet på RUC.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere