Tre kandidater tilbage: Sådan vælges ny borgmester

Alternativet har tre mulige kandidater til den ledige post som kultur- og fritidsborgmester. Franciska Rosenkilde, Kåre Traberg Smidt og Badar Shah.

Hvem bliver Københavns nye kultur- og fritidsborgmester?

Det spørgsmål har mange allerede stillet sig, efter den tidligere borgmester på området Niko Gründfeld sent i forgårs valgte at trække sig fra posten af personlige årsager efter flere uger med uheldige episoder.

Læs meget mere om Niko Grünfeld og hans beslutning her.

Nu er feltet af kandidater skåret ned til tre politikere, der alle sidder i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for Alternativet.

Det drejer sig om partiets gruppeformand, den 45-årige Franciska Rosenkilde, der for tiden sidder som Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget samt af Børne- og Ungdomsudvalget.

Den anden kandidat er den tidligere Venstre-mand Kåre Traberg Smidt, der med sine 46-år er den mest erfarne af de tre kandidater. Til daglig arbejder han som forsvarsadvokat, og har tidligere været udstationeret som forsvarvsadvokat i Kroatien og Bosnien. 

Sidste bejler til titlen som kultur- og fritidsborgmester er den 30-årige Badar Shah, der er uddannet cand. jur. og arbejder for Skatteankestyrelsen. Han er - ifølge Emil Husted, der er adjunkt på CBS og skrev ph.d.-afhandling om Alternativet - velkendt i flere forskellige kredse i nærmiljøet i København qua sit arbejde som frivillig i forskellige foreninger. 

Lukker i over for pressen

I en pressemeddelelse skriver partiet, at demokratisk potentiale er en del af Alternativets DNA. Derfor er det op til medlemmerne at bestemme, hvem den nye borgmester skal være.

Valget finder sted søndag d. 28 oktober, og det er kun medlemmer af Alternativet i København, der kan stemme. Man får stemmeret ved at møde op til afstemningen, og der vil ikke være digital afstemning.

Til trods for, at partiet ønsker at have fokus på demokratiet og med valget vil "sikre fuld demokratisk opbakning og gennemsigtighed", som man skriver, har man besluttet at lukke af overfor pressen hos de tre kandidater.

Derfor er det ikke muligt for TV 2 Lorry at få uddybet, hvad kandidaterne hver i sær ønsker at fokusere på, hvis de bliver valgt som ny kultur- og fritidsborgmester i København.

Sådan afgøres det:

Da TV 2 Lorry torsdag besøgte Rådhuset svirrede det med rygter om, hvem der skal være den næste borgmester:

Live fra Københavns Rådhus hvor spørgsmålet nu er: Hvem bliver den nye kulturborgmester efter Niko Grünfeld har trukket sig fra posten.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere