Vestegnens tyve fanges med denne kuffert

Antallet af indbrud falder på den Københavnske Vestegn. Netop opgjorte tal viser, at antallet af indbrud i privat beboelse er faldet med knap 10 pct. fra 2014 til 2015.

00:27

1 af 2

Der bliver begået færre indbrud på den københavnske Vestegn det viser tallene fra 2015, hvor der var 2.966 indbrud. Til sammenligning var der 3.261 indbrud i 2014, og det er det laveste antal indbrud på Vestegnen i otte år.

- Det er glædeligt at se, at antallet af indbrud forsat falder - men vi er slet ikke i mål endnu. I politiet fastholder vi fokus på indbrud og vi opfordrer borgerne til det samme, så vi sammen kan få tallet endnu længere ned, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Særlig indbrudspatrulje

Som et nyt initiativ, kører der nu hver dag tre patruljer på Vestegnen, som alene arbejder med indbrud. De tre patruljer skal altså ikke også håndtere færdselsuheld og butikstyveri - men har kun til opgave at komme ud til de borgere på Vestegnen, der har haft udbundne gæster.

- I forvejen var det en klar målsætning, at vi kom ud til alle indbrud i privat beboelse, men med den nye indbrudspatrulje får vi tre hold, der alene kører til indbrud og som er lokalt forankret, fortæller vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, der er leder for den indbrudspatrulje der kører i Københavns Vestegns distrikt Øst, der dækker Rødovre, Hvidovre, Brøndby og Glostrup.

Ud over Indbrudspatruljen patruljerer det almindelig beredskab på villavejene på Vestegnen for at forhindre indbrud, som det bla. skete forleden på Hædersdalsvej i Hvidovre.

Indbrudstyvene holder ikke ferie i januar

Traditionen tro falder antallet af indbrud, når kalenderen skifter fra jul til januar. Men det betyder desværre ikke at indbrudstyvene er gået helt på ferie. Derfor opfordrer politiet borgerne til fortsat at sikre deres bolig bedst muligt her i det nye år:

- Julens råd om at bruge tænd/sluk-ure, melde sig til Nabohjælp og undgå at huset ser tomt ud, gælder også i januar, slutter Charlotte Skovby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik