Unge vil i Europa-Parlamentet: 21-årige Tobias vil af med social dumping

For mange unge er EU en by i Belgien, langt fra alt det der interesserer dem. Men andre mener deriomod, at det er i EU-parlamentet, at de kan være med til gøre en forskel. Mød 21-årige Tobias, der er på stemmesedlen ved søndagens EU-valg.

-  Hvis Danmark fortsat skal føre en konsekvent og ansvarlig udlændingepolitik, er det afgørende, at EU ingen indflydelse får, siger Tobias Weische.

Han er 21 år gammel og læser historie på Syddansk Universitet. Han er født og opvokset i Frederikssund, og der bor han også i dag. Nu stiller han op som nummer otte på Dansk Folkeparti kandidatliste.

Han mener, at der er fordele ved at være ung i EU-politik.

- Jeg tror, at det er sundt at have en blandet demokratisk forsamling. Både med unge og ældre politikere. Som ung politiker ser man også konsekvenserne af den politik, som man er med til at vedtage. Som ung kandidat har jeg andre perspektiver, end ældre politikere har. Det giver fundamentet til en sund dialog om, hvor vi skal hen. 

quote Som ung kandidat har jeg andre perspektiver, end ældre politikere har. Det giver fundamentet til en sund dialog om, hvor vi skal hen. 

Tobias Weische, 21 år, kandidat til Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti 

Disciplin, traditioner og "gør det selv" 

Tobias Weisches opvækst har været præget af disciplin, traditioner og ”gør det selv”.

Han fik at vide, at hvis man vil ændre noget, så skal man selv gøre en indsats. Det sendte ham i retning af dansk politik. Men han opdagede hurtigt, hvor meget magt og indflydelse EU har i Danmark. Derfor er EU-politikken i dag et kerneområde for ham. Han mener, at det er via EU, at man kan standse mere føderal lovgivning, sikre mere magt til nationalstaterne og beskytte vores velfærdssamfund. 

 - Jeg meldte mig ind i Dansk Folkeparti og Dansk Folkepartis Ungdom i 2011, da jeg var 13 år gammel. Jeg har altid værnet om Danmark, vores kultur, traditioner og værdier. Jeg er nationalkonservativ. Derfor er er en restriktiv udlændingepolitik, en benhård kritik af EU og bevarelsen af vores velfærdssamfund nøgleord for mig. Og det fandt jeg i Dansk Folkeparti. 

quote Jeg meldte mig ind i Dansk Folkeparti og Dansk Folkepartis Ungdom i 2011. Da jeg var 13 år gammel.

Tobias Weische, 21 år, kandidat til Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti

 

LIDT BONUSINFO OM EU

Vigtigt at kæmpe for de ting, som man tror på

Og til dem der spørger sig selv, om der ikke er andre sjovere ting at bruge sin ungdom på en EU-politik?

- Der er med garanti andre ting at gå op i, som giver mindre travlhed og mere søvn i hverdagen. Men jeg synes, det er vigtigt at kæmpe for de ting, som man tror på. Hvis vi tillader, at EU fortsætter med at få mere magt over nationalstaterne, så er jeg bekymret. Bekymret for om vi kan bevare vores suverænitet over vores velfærdssamfund, vores arbejdsmarked, og vores udlændingepolitik. Det handler om at bekæmpe EU som et føderalt projekt og føre den i retning af nationalstaternes Europa, siger Tobias Weische. 

quote Der er med garanti andre ting at gå op i, som giver mindre travlhed og mere søvn i hverdagen.

Tobias Weische, 21 år, kandat til Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti

Klima, frihandel og grænseoverskridende kriminalitet

Tobias Weische mener dog, at man i EU skal stå sammen om de udfordringer, som vi ikke kan løse alene. Blandt andet klima, frihandel og grænseoverskridende kriminalitet. 

- Men når det kommer til vores udlændingepolitik, eller hvordan vi indretter vores arbejdsmarked, så skal EU ingen magt have. På de områder som nationalstaterne kan klare alene, der skal vi gøre det alene, siger Tobias Weische.  

Det vil Tobias arbejde for:

Han mener, at EU er til stede mange steder i hans hverdag. I Frederikssund og i hovedstadsområdet, hvor han bor.  

- Min far er murer. Han fortæller, at hans branche bliver mere og mere overtaget af østeuropæisk arbejdskraft, der arbejder til alt for lave lønninger, som udkonkurrerer danske håndværkere. Og så tænker jeg på EU og konsekvenserne af den frie bevægelighed, siger Tobias Weische.

quote Selvfølgelig har alle en chance. Jeg kæmper hver dag i valgkampen. For at overbevise så mange som muligt...

Tobias Weische, 21 år, kandidat til Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti 

Parlamentet kan ikke fremsætte lovforslag 

Samtidig mener Tobias Weische, at der er et stort demokratisk underskud i EU.

- Parlamentarikere (medlemmerne i Europa-parlamentet, red.), som jo er folkets repræsentanter, kan ikke fremsætte lovforslag i Europa-Parlamentet. Det er udelukkende kommissionen, der har den ret. Kommissionen som vel og mærke ikke en eneste vælger har stemt på. Så parlamentarikerne har begrænset magt i dag. Det skal laves om. Men den vigtigste opgave for mig,  hvis jeg bliver valgt, er ikke at vedtage en masse ny lovgivning i EU. Tværtimod. Vi skal have færre EU-regler.   

Unge der vil gøre en forskel gennem EU

Alle har en mulighed for at blive valgt

Og til spørgsmålet om, hvorvidt han tror, at han har en chance for at blive valgt?

 -   Selvfølgelig har alle en chance. Jeg kæmper hver dag i valgkampen. For at overbevise så mange som muligt om, at min og Dansk Folkepartis politik er den rigtige. Dansk Folkeparti opstiller den her gang som partiliste. Derfor er det mest sandsynligt, at vi får valgt nr.1 og nr.2 på listen. Tobias Weische selv er nummer otte på sit partis liste med kandidaterne til Europa-Parlamentet.

Han mener, at det kun giver mening at føre valgkamp, hvis man selv tror på, at man kan få en plads.   

-  Alle har en mulighed for at blive valgt. Hvis man er overbevist om, at man ikke kommer ind og ingen chancer har, så er der ingen mening med at stille op. Selvfølgelig kan man se mere eller mindre realistisk på, om man bliver valgt. Men når jeg stiller op til Europa-Parlamentet, så er det fordi, jeg tror på det. Og fordi jeg ønsker at bidrage til mit partis valgkamp, så meget som muligt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere