Har du arbejdet i en af Lorrylands kirker? Fortæl os din historie

Har du været ansat eller medlem af menighedsrådet i en af Lorrylands mange hundrede kirker, og har du gjort dig tanker om arbejdsmiljøet? Så vil vi meget gerne høre din historie - positiv såvel som negativ.

En række personer med en fortid i Lorrylands folkekirker stod denne sommer frem for at fortælle om deres oplevelser med mobning, magtkampe og konflikter bag kirkernes mure - og om de psykiske konsekvenser, som tiden i kirkens tjeneste har haft for dem.

Med sagsakter, historier og dagbogsnotater fra de tidligere ansatte i kirken, satte TV 2 Lorry fokus på mobningen, konflikterne og det dårlige psykiske arbejdsmiljø, der har hersket i flere af kirkerne i Københavns Stift.

En række aktindsigter hos Arbejdstilsynet førte desuden til, at vi kunne fortælle, at hver fjerde kirke i stiftet har haft problemer med det psykiske arbejdsmiljø inden for de sidste 10 år.

Men vi så også på, hvordan man kan løse de problemer, som flere af kirkerne har oplevet. En kirke i Nordsjælland valgte helt at ændre på kirkens organisation for at komme problemerne til livs - og det virkede.

I en folkekirke i Lorryland har ansatte lagt ører til trusler som: “Jeg skal nok få skovlen under dig, hvis du ikke..", "jeg vil klage til biskoppen.." og "jeg skal nok komme efter dig.."

I en anden kirke vurderede Arbejdstilsynet, at der var risiko for, at de ansatte skulle få angst, hjertekarsygdomme og PTSD, hvis ikke kirken satte ind med en forebyggende indsats mod mobning.

Og i en tredje kirke har ansatte følt sig mobbet til opsigelse, mens menighedsrådsmedlemmer er blevet bagtalt og truet.

Kontakt os

Det er blot nogle af de sager, som TV 2 Lorry har skrevet om i forbindelse med vores dækning af arbejdsmiljøet i den danske folkekirke.

I efteråret retter TV 2 Lorry igen fokus mod arbejdsmiljøet i den danske folkekirke, og denne gang undersøger vi alle stifter i vores sendeområde - både Helsingør Stift, Roskilde Stift og Københavns Stift.

Har du selv - eller har en, du kender - været ansat eller medlem af menighedsrådet i en af Lorrylands mange hundrede kirker, og har du gjort dig tanker om arbejdsmiljøet? Så vil vi meget gerne høre din historie og dine tanker - positive såvel som negative.

Vil du dele din historie, så send en mail til journalist Sabina Louise Nesheim på sane@tv2lorry.dk.