Stjerne-regn over Danmark: Se, hvem der fik Michelin-stjernerne

Der var masser af Michelin-stjerner til de danske restauranter, da prisuddelingen løb af stablen i Aarhus. Få overblikekt over, hvem der vandt hvor mange her.

Noma og Aloutte var eneste nye navne på årets liste, der fik henholdvis to og en enkelt stjerne, men sammenlagt blev det til 34 Michelin-stjerner til Danmark og hele 23 stjerner til restauranter i Region Hovedstaden, ved årets uddeling af Michelin-stjerner, som løb af stablen i Musikhuset i Aarhus.

Alle etstjernede beholdt deres stjerner, NOMA og KOKS på Færøererne fik to stjerner, og Geranium er fortsat Danmarks bedst vurderede restaurant.

Tre stjerner

Der var endnu engang fuld plade til Geranium, der har Rasmus Kofoed i spidsen, som tidligere har vundet Bocuse d’Or eller verdensmesterskabet i kokkerier. Restauranten er kun en af tre i norden, der har æren af at have tre stjerner. De andre to ligger henholdsvis i Norge og Sverige.

Michelin Guiden

To Stjerner

Var der til tre københavnske restauranter. Bårde A.O.C og Kadeau fik lov at beholde deres, mens NOMA er tilbage i det fine selskab efter sin genåbning på Refshaleøen. Rygterne havde dog spiret omkring, at de måske ville være tilbage med tre stjerner, men Jesper Uhrup Jensen, madanmelder og chefredaktør for magasinet Gastro, havde dog sine tvivl.

- Det ville dog være uhørt, hvis Noma debuterer på listen med tre stjerner – jeg tror aldrig, det er sket før. Men det, som diskussionen går på, er, om de skal på listen med en eller to stjerner, sagde han til TV 2 Lorry.

Og det blev altså to styks til det nye NOMA.

NOMA er tilbage i guiden med to stjerner. Det er det samme antal, de havde, før de flyttede.
NOMA er tilbage i guiden med to stjerner. Det er det samme antal, de havde, før de flyttede.
Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

En stjerne

Hele 14 restauranter i Lorry land har nu en enkelt Michelin-stjerne. 13 af dem var med i guiden i forvejen, men den fransk inspirerede restaurant Alouette fik for første gang en.

Michelin-inspektørerne, der rejser verden rundt og anmelder mad, havde særligt lagt mærke til deres exceptionelle saucer.

Adspurgt på scenen til prisuddelingen, svarede Nick Curtin fra restaurant Alouette grinende;

- Sauce is boss.

Sovsen er chefen.

Michelin restauranter i Lorryland

Den danske klassiker

Der har aldrig været tvivl hos os herhjemme om, at den danske klassiker ’smørrebrød’ er noget ganske særligt og meget delikat, men det er første gang nogensinde at en smørrebrøds-restaurant har fået en Bib Gourmand. Hæderen går til restaurant Selma, der ligger i København.

Prisen gives til restauranter, der ikke helt er på stjerne-niveauet, men som serverer et godt måltid til en fair pris.

Michelin-restauranter uden for Lorryland

Ikke en god forretning

En analyse, HORESTA, den danske brancheorganisation for hotel- og turisterhvervet, udarbejdede, viser, at de eftertragtede Michelin-stjerner ikke nødvendigvis gør dig rig.

Faktisk har de danske Michelin-restauranter kun et gennemsnitligt overskud på 150.000 kroner om året.

Michelin-analyse

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere