Boligforening risikerer kæmperegning

AAB-afdelingen Lilletoften i Ballerup fik ny facade i 2011. Nu risikerer de at skulle rive facaden ned og starte helt forfra

Der siver saltholdig væske ud fra den nye facade i Lilletoften i Ballerup. Boligforeningen bag, AAB, mistænker, at det skyldes de vindspærreplader, der er brugt i byggeriet, de såkaldte MgO-plader.

MgO-pladerne er brugt i mange byggerier siden 2005. Men de kan have en uhedig effekt på byggerierne. MgO-pladerne indeholder salt med en lav ligevægtsfugt, og derfor vil de opsamle fugt fra luften, som driver ned i kontruktionen og kan skabe svamp.

MgO-pladerne kan give problemer i op mod 20.000 almene boliger på landsplan, og det kan koste op mod en milliard at udbedre.

I Lilletoften i Ballerup drejer det sig om 300 lejligheder, og her vurderer AAB, at det kan koste et to-cifret millionbeløb, hvis skaderne viser sig lige så slemme, som de mistænker.

AAB har nu anlagt sag mod entreprenøren bag facaderenoveringen i Lilletoften, mens det vurderes, hvor omfattende problemet er.

- Det er utrolig ærgerligt, og det vil være meget forstyrrende for beboerne, hvis vi skal igennem en helt ny renovering igen. Alle gravemaskinerne og stilladserne ødelægger vores beplantning, og den er endelig på vej tilbage efter sidste byggeri, siger Peter Hjorth, beboerformand i Lilletoften.

Det vurderes, at der udover de almene boliger er mindst lige så mange private husbyggerier og offentlige byggerier af rådhuse, skoler og hospitaler, der kan have problemer med MgO-plader.

Se mere i vores udsendelse kl. 19:30 i aften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere