Metropol

Region Hovedstaden: En international metropol.

Region Hovedstaden står overfor store udfordringer de kommende år, hvis regionen skal være i stand til at klare sig internationalt og i konkurrence med udlandet og samtidig skal lykkes med at forbedre alt lige fra klima til borgernes sundhedstilstand.

I denne programserie fra 2013 ser vi nærmere på de udfordringer, regionen står overfor. Vi sætter fokus på alle de projekter, der findes rundt om i området og som måske kan vise vejen frem.

Programserien omfatter 28 programmer og er produceret i samarbejde med Region Hovedstaden.

Grøn Teknologi: Vi ser på den såkaldte Green Tech - altså den teknologi, der hjælper med at få mere ud af den energi, vi bruger. For grøn teknologi sparer penge, passer på vores klode og giver store muligheder for vækst og nye arbejdspladser her i området. Et af de store håb er brændselsceller, der gør det muligt at få langt mere el og varme ud af den gas, vi brænder af. Vi er med i laboratorierne på Danmarks Tekniske Universitet, der forsker i cellerne, og hos Lyngby-virksomheden Haldor Topsøe - der stik imod tendensen udvider sin produktion i Frederikssund. Vi er også med når Københavns Kommune klatrer til vejrs for at skifte elpærerene i deres lygtepæle ud med LED lys - og dermed skærer halvdelen af energiforbruget til gadelys væk.

Metropol

16/4/2013