Metropol

Region Hovedstaden: En international metropol.

Region Hovedstaden står overfor store udfordringer de kommende år, hvis regionen skal være i stand til at klare sig internationalt og i konkurrence med udlandet og samtidig skal lykkes med at forbedre alt lige fra klima til borgernes sundhedstilstand.

I denne programserie fra 2013 ser vi nærmere på de udfordringer, regionen står overfor. Vi sætter fokus på alle de projekter, der findes rundt om i området og som måske kan vise vejen frem.

Programserien omfatter 28 programmer og er produceret i samarbejde med Region Hovedstaden.

Vækst gennem iværksættere. Hovedstadsregionen har brug for flere iværksættere. De er nemlig en vigtig kilde til nye job, til vækst, innovation og eksport. Faktisk skaber nye virksomheder næsten 1/3 af alle nye job i den private sektor. Men mange nye virksomheder har svært ved at vokse og ikke engang halvdelen overlever deres første 5 år i Region Hovedstaden. I denne udsendelse følger vi 20-årige Casper Blom, der allerede er godt på vej. Som 12-årig begyndte han at sælge brugte golfbolde - i dag har han 10 fuldtidsansatte under sig. Vi skal også aflure hemmelighederne bag Klampenborgvirksomheden GreenGate, der 5 år i træk har placeret sig på Børsens Gazelle-liste over hurtigvoksende virksomheder. Programmet byder også på helt konkrete råd til nystartede virksomheder, når vi følger rådgiveren fra Region Hovedstaden væksthus i jagten på at gøre hovedstadsregionen til Nordeuropas mest konkurrencedygtige metropol.

Den internationale metropol

24/3/2013