Metro-naboer: Vi boede i støjhelvede - frygter nu for tyveri og narkomaner

Der bør ikke være fare for flere indbrud i nærheden af metrostationer, mens cykeltyverier og lommetyverie ses oftere ved togstationer, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd. 

I årevis har Nils, Ole, Maia og Amjad været naboer til byggeriet af den nye metrolinje, Cityringen.

Det har været et inferno af stress, støj, støv, stampen og banken, siger de samstemmigt til TV 2 Lorry.

Læs om deres oplevelser med genhusning, ministerbesøg, sygdom og larm her.

Og nu venter en ny virkelighed for metronaboerne, når 17 nye stationer ser dagens lys på søndag, hvor Cityringen åbner. Det får nu de selvsamme naboer til at frygte for øget kriminalitet i lokalområdet. 

Lommetyve kan få plads til at udfolde sig på de nye metrostationer.
Lommetyve kan få plads til at udfolde sig på de nye metrostationer.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Overvågning og sikkerhedsdøre

Ved Aksel Møllers Have på Frederiksberg har Ole Møller og 100 andre beboere eksempelvis sat overvågningskameraer op og indkøbt tunge sikkerhedsdøre, fordi de mener, at den korte vej ned til metroen og væk fra gerningsstedet kan give indbrudstyve gode idéer. 

- Stationen ligger lige ud for nummer 14, hvor jeg bor. Det vil måske friste svage sjæle til at stjæle, siger Ole Møller til TV 2 Lorry.

Ved Marmorkirken frygter Maia Ingvardson for flere cykeltyverier i området.

- Jeg tænker meget på, om min cykel kan få lov til at stå i fred. For området vil pludselig være sådan et sted, hvor organiseret cykeltyveri kommer til at foregå, siger Maia Ingvardson.

Det rene Sodoma og Gomorra

Og ved nedgangen til stationen Københavns Hovedbanegård i Stampesgade bekymrer Nils Engelbrecht sig for udviklingen i området, der i forvejen huser mange misbrugere. 

- Jeg kunne godt forestille mig, at det bliver det rene Sodoma og Gomorra (byer i Bibelen, der blev ødelagt af Gud på grund af indbyggernes ondskab, ugudelighed og usædelighed, red.) med ludere, junkier og stjålne cykler, siger han til TV 2 Lorry.

Genhusning, ministerbesøg, sygdom og larm. Læs Nils’, Oles, Maias og Amjads oplevelse af at være naboer til byggeriet af Cityringen her.

Råd: Sådan kan kriminalitet ved metrostationer forebygges

Hos Det Kriminalpræventive Råd siger udviklingskonsulent Hans Peter de Place, at trafikstrømme og hverdagsrutiner i byrummet bliver ændret, når der dukker nye metrostationer op. 

- Det har væsentlig betydning. Der vil være forøgede muligheder for kriminalitet, hvor der er metrostationer. Samtidigt vil der være forøgede muligheder for naturlig overvågning i kraft af de mange mennesker, siger Hans Peter de Place til TV 2 Lorry.

Han mener ikke, at der bør være fare for flere indbrud i nærheden af metrostationer, mens cykeltyverier og lommetyverie ses oftere ved togstationer. 

Herunder kan du se Hans Peter de Place uddybende forklaringer om forskellige former for kriminalitet i områder med metrostationer, og hvad man kan gøre for at forebygge:

Kriminalitet ved metrostationer

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere