Lån et menneske i TV 2 Lorrys have på Frederiksberg i dag

Er det noget for dig at låne en transkønnet, et mobbeoffer eller måske en tidligere kræftpatient? I dag lørdag åbner Menneskebiblioteket op for gratis udlån af mennesker i TV 2 Lorrys have.

I morgen har du mulighed for at låne et menneske og måske blive klogere. Foto: Casper Christoffersen - Ritzau Scanpix

Den seneste måneds tid har TV 2 Lorry med serien Menneskebiblioteket sat fokus på fordomme og folk, der ikke er som de fleste. Som kulmination giver vi nu, i samarbejde med Menneskebiblioteket, alle interesserede mulighed for selv at låne et menneske.

Eventen foregår i TV 2 Lorrys have på Allégade 7-9 på Frederiksberg, og Menneskebiblioteket vil være åbent for udlån i tidsrummet kl. 11.00 – 15.00.

Cirka 20 bøger vil være at finde på boghylden. Heriblandt både en person med ADHD, en jøde, en hjerneskadet og en tidligere hjemløs. Et udlån varer cirka en halv time, og du må spørge bogen om alt inden for emnet. Ingen tabuer og fordomme er for store i samtalen.

Menneskebiblioteket blev dannet for 18 år siden under Roskilde Festivalen og har siden forgrenet sig ud til mange andre lande. Målet er at fremme forståelsen mellem mennesker ved at udlåne mennesker, som på den ene eller den anden måde stikker ud. Dem som møder fordomme, mangel på forståelse eller bare ikke er helt som de fleste. ”Bøgerne” lader sig frivilligt låne ud for at styrke dialogen.  

TV 2 Lorry vært John Rahbek har igennem seks afsnit af serien Menneskebiblioteket lånt seks meget forskellige bøger. Har du ikke set programmerne, kan du se dem her.

Du kan også se første afsnit herunder.

27:16 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik