Esther: Nej, jeg tror ikke, at vi engang har været aber

I 2. afsnit af serien Menneskebiblioteket kan du møde Esther Opara. Hun har en fortid som satanist, men er nu kristen og aktiv i en frikirke.

Esther Opara er født ind i en kristen familie, og gik senere på en kristen efterskole. Men som barn sagde den kristne tro hende ikke noget. Tværtimod.

- Jeg blev mobbet for det i skolen. Jeg kunne ikke se noget positivt ved det, fortæller hun i programserien Menneskebiblioteket, som du kan se her

I 2. sæson af serien ”låner” vært John Rahbek seks forskellige ”menneskebøger” fra det rigtige Menneskebibliotek. Menneskebiblioteket arbejder på at skabe dialog mellem mennesker - også med dem vi ikke forstår eller har fordomme om. Esther Oparas bogtitel er ”firkirkekristen”. Men at hun skulle vende tilbage til den kristne tro, var ikke givet.

I programmet fortæller hun, hvordan hun som teenager vendte troen ryggen og i stedet blev satanist.

- Efterskolens bederum brugte jeg til at bede til satan, fortæller hun.

Senere vendte troen tilbage for fuld kraft. Så meget, at hun afviser evolutionsteorien.

- Nej, jeg tror ikke på, at vi engang har været aber, for hvorfor er aberne så ikke mennesker nu? Hvorfor er der så flere aber? Der står i Biblen, at Gud skabte mennesket og han skabte dyrene, så vi er ikke dyr, der er blevet til mennesker. Det tror jeg ikke på, siger hun.

I programmet fortæller Esther Opara også, hvorfor hun som kristen ikke er medlem af folkekirken, men i stedet har valgt at dyrke sin tro i en frikirke. Også selvom det at være frikirkekristen er forbundet med en masse fordomme fra andre mennesker.

- De fordomme jeg møder er, at vi er kedelige, at vi er en sekt, at vi er mormoner eller Jehovas Vidner, siger hun og fortsætter - Vi er ganske almindelige kristne. Ligesom dem, der kommer i folkekirken. Vi gider bare ikke deres gudstjenesteform. Og vi vil ikke være styret af staten, hvad der skal prædikes, hvornår der skal prædikes. Vi vil gøre tingene på vores egen måde, fortæller hun.

Du kan frit se og dele programmet med Esther her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere