Nedstemt: Borgmester må bøje sig for højhus

Enhedslisten med teknik- og miljøborgmesteren i spidsen har forsøgt at få stoppe byggeriet af et boligtårn ved Bella Center. Det er dog ikke lykkedes.

Et helt nyt kvarter er på vej ved Bella Center på Amager. Det kvarter skal ifølge tegningerne bestå af et 75 meter højt højhus.

Og selvom teknik- og miljøborgmesteren er imod, stemte teknik- og miljøudvalget for en ny lokalplan for området, der tillader højhuset.

Det var dog ikke et rent nederlag for Enhedslisten:

- Det lykkedes desværre ikke for Enhedslisten at få flertal for at droppe højhuset til fordel for en klassisk københavnsk karrebebyggelse. Men til gengæld fik vi flertal for at sende forslaget tilbage til forvaltningen med et ønske om, at man i det videre arbejde ser på et større område for at få en mere helhedsorienteret udvikling, skriver teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager (Enhedsl.), til TV 2 Lorry. 

Lidt mere mundret betyder det, at der ligger nogle ubebyggede områder ved siden af det område, som skal bebygges.

De har tidligere ligget uden for lokalplanen, men skal nu i stedet være en del af lokalplanen, så der bedre kan skabes en samlet plan for hele området. 

Nu hvor naboområdet ved hjørnet krydset mellem Vejlands Allé og Center Boulevard skal inddrages, betyder det, at projektet bliver forsinket.

Teknik- og Miljøforvaltningen regner med, at en lokalplan formentlig kan ligge klar om maksimalt et år, hvis alt går som planlagt.