2.500 har skrevet under: Nej tak til højhus ved havnen

Hundested Havn skal ikke have et højhus. Det har 2.500 borgere kunne skrive under på, og onsdag får borgmesteren underskrifterne stukket i hånden.

Hundested Havn består i dag af lave bygninger og parkeringspladser, men det kan snart være fortid.

Hundested Havn I/S vil nemlig have ændret lokalplanen, så der kan opføres højhusbyggeri på Nordkajen.

Men det vil foreningen By og Land i Halsnæs Kommune og en række borgere ikke gå med til.

Foreningen startede en underskriftindsamling imod byggeri af et højhus på Nordkajen, og det har ført til ikke mindre end 2.500 underskrifter.

- Det er flot, at så mange borgere har givet udtryk for deres mening om sagen ved at deltage i underskriftindsamlingen (…), siger formanden for foreningen By og Land, Jørgen Lassen, i en pressemeddelelse.

De mange underskrifter skal afleveres, når Udvalget for Miljø og Plan i Halsnæs Kommune den 6. marts skal tage stilling til forslaget fra Hundested Havn I/S.

Nærmere bestemt vil de 2.500 underskrifter blive indleveret klokken 06.45 til borgmester Steffen Jensen og udvalgets formand Anja Rosengreen på rådhuset i Halsnæs.

quote Jeg forventer selvfølgelig, at der røde flertal i Halsnæs Kommune står ved deres valgløfte

Jørgen Lassen, formand for By og Land Halsnæs

Herefter vil Udvalget for Miljø og Plan klokken 7.00-9.00 overveje forslaget.

Valgløfter om ingen højhuse på Nordkajen

Tilbage i juni 2016 skrev byrådsmedlemmerne Steffen Jensen, Torben Hedelund og Peter Rohde på Socialdemokratiets vegne et læserbrev til Frederiksborg Amts Avis og Halsnæs Avis. I læserbrevet fremhæves borgernes bekymringer omkring byggeriet, og de tre byrådsmedlemmer ønsker derfor at ændre kommuneplanen for Nordkajen.

Ikke så der kan opføres højhuse, men netop det modsatte. De vil begrænse byggeri på Nordkajen til maksimalt at være halvanden etage højt.

Og det er ikke kun i læserbrevet, at de har det ønske. Det var nemlig også et af partiets valgløfter og i foreningen By og Land har man valgt at støtte op om det synspunkt. Derfor forventer formanden også, at partiet står ved deres ord.

- Jeg forventer selvfølgelig, at der røde flertal i Halsnæs Kommune står ved deres valgløfte om, at der maksimum må bygges i 1-1 ½ etage på Nordkajen og dermed er der ikke grundlag for det seneste projekt fra Hundested Havn I/S, som virksomheden har brugt fem millioner kroner på, siger Jørgen Lassen i en pressemeddelelse.

I november 2017 afholdte By og Land et valgmøde, hvor repræsentanter fra ti partier blev spurgt, om de ville støtte udmeldingen fra Socialdemokratiet om maksimum 1-1 ½ etages byggeri på Nordkajen. Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten gav udtryk for, at de vil støtte udmeldingen.

Om underskrifterne er nok til at få Udvalget for Miljø og Plan til at afvise forslaget, vil tiden vise.