12 meter højt byggeri i baghaven: "Roskilde Kommune har kørt os over"

Et snævert flertal i byrådet mener, at der skal bygges et 12 meter højt lejlighedskompleks på Vindingevej. Berørte borgere føler sig kørt over.

Fire meter fra Morten Pedersens hoveddør i Roskildes bymidte skal der bygges et lejlighedskompleks. Det bliver tre etager og 12 meter højt. Og så får det indkig lige ned til Morten Pedersen og de andre naboers haver. 

quote Der har ikke været to-vejs dialog, der har været en-vejs dialog. 

Morten Pedersen

Beslutningen om lokalplanen for Vindingevej blev mandag truffet af et snævert flertal i byrådet - 16 ud af 31 stemte for. Det var ikke lige dét, der stod øverst på ønskesedlen til jul for de berørte borgere. De føler nemlig slet ikke, at de er blevet hørt. 

- Der har ikke været to-vejs dialog, der har været en-vejs dialog. Man har lavet en høring, og så kommer bygherre med nogle smårettelser. Så siger man: "Så er det fint", og så godtager man dét. Der er intet dialog med os borgere. 

Det fortæller Morten Pedersen til TV 2 Lorry tirsdag. Han og flere andre naboer til det kommende byggeri har forsøgt at råbe kommunen op. Blandt andet ved at invitere samtlige byrådsmedlemmer ned og se, hvor meget det ville forstyrre på deres grunde. Men ingen vendte tilbage på deres henvendelser. 

En henvendelse som byrådsmedlem Daniel Prehn Nielsen (soc.dem) ikke mindes at have modtaget. Han kan dog godt forstå, at borgerne på Vindingevej er utilfredse, men der er efterspørgsel på boliger i Roskilde. 

quote Op mod skel - altså tæt på nabobyggeriet, så må der kun være to etager. Sådan så det trapper ned ind til nabobyggeriet. Det er ligesom det, vi har kunne gøre i den her sag

Daniel Prehn Nielsen, byrådsmedlem (soc.dem.) Roskilde Kommune

- Og det vi har præciseret ved den her lokalplan er jo, at op mod skel - altså tæt på nabobyggeriet, så må der kun være to etager. Sådan så det trapper ned ind til nabobyggeriet. Det er ligesom det, vi har kunne gøre i den her sag, fortæller han. 

Det ændrer dog ikke på, at Morten Pedersen og de resterende berørte borgere føler sig overhørt af kommunen.

De understreger, at de ikke har noget imod, at der sker forandringer, men de stiller sig uforstående over for, hvorfor ingen har hørt om deres mening til projektet. 

- Vi føler os kørt over. Det er som at slå i en dyne. Plan- og Teknik var til at snakke med i starten, indtil vi kom med nogle ændringer. De har ikke flyttet en eneste kvadratmeter. 

Lejlighedskokmplekset kommer til at indholde 25 lejligheder på en grund, hvor der lige nu ligger to parcelhuse. Morten Pedersen overvejer nu kraftigt om han skal sætte sit hus til salg.