Køge: Sag om udvisning skal for Højesteret

Max Bendtsen og hans familie vandt i december over Udlændingenævnet i Landsretten, men nu har Udlændingenævnet anket sagen til Højesteret.

Foto: TV 2 Lorry

Max Bendtsen og hans kone Julia Iuliia Domina har i to år kæmpet for at hun kan blive i landet, så deres lille datter ikke skal vokse op med en far i Danmark og en mor i Ukraine. Med Landrettens afgørelse i december så det ud som om, at familien kunne indstille sig på en tilværelse i Danmark, men nu skal sagen for Højesteret.

Forsørgerpligt ikke overholdt

Ifølge Udlændingenævnet skal Julia Iuliia Domina sendes tilbage til Ukraine, fordi Max Hansen tidligere har modtaget kontanthjælp, i forbindelse med et trafikulykke. Bendtsen var involveret i et alvorligt trafikuheld, hvor han blandt andet lå i koma en hel måned. Efter ulykken kunne han ikke arbejde fuld tid på grund af en hjerneskade.

Max Bendtsen ville efter ulykken ikke have førtidspension, fordi han gerne ville blive ved med at arbejde, havde han takket ja til førtidspensionen, havde Julia ikke stået til udvisning i dag.

Da parret søgte om familiesammenføring fik de et afslag, fordi Max Bendtsen havde modtaget overførselsindkomst. Ifølge reglerne har en dansk ægtefælle nemlig pligt til at forsøge sin udenlanske partner, ellers mister man retten til familiesammenføring, hvis man 3 år før ansøgningstidspunktet har modtaget kontanthjælp.

Ifølge Landsrettens dom var det diskriminerende, at Udlændingestyrelsen ikke tog hensyn til Max Bendtsens handicap, og derfor skulle familiens sag om familiesammenføring behandles på ny. Dermed fik Max Bendtsen Landsrettens ord for, at der skulle tages hensyn hans hjerneskade i sagen om ægtefællesammenføringen.

Dengang var familien optimistisk, og familiens advokat Eddie O. R. Khawaja sagde til TV 2 Lorry.

- Det min fornemmelse, at Julia vil blive tildelt en opholdstilladelse.

Sagen slutter dog ikke her, når udlændingenævnet har valgt at anke Østre Landrets dom, og om sagens videre forløb siger Max Bendtsen i dag til TV 2 Lorry:

- Det da hårdt at få at vide, og det mest underlige er, at Udlændingenævnet anker den i sidste minut, det føles, som om de leger med os.

Max Bendtsen er dog optimistisk og tror på, at de også kan vinde, når sagen kommer for Højesteret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik