Politiet forklarer bandekonflikt: Derfor slås de

Den verserende bandekonflikt i hovedstadsområdet handler om kriminelle markedsandele, og midt i det hele står den nye gruppering Black Jackets.

Nordsjællands Politi har i dag på opfordring fra NEC, Nationalt Efterforskningscenter, oprettet fire visitationszoner i Nordsjælland, fordi bandekonflikten truer med at bryde ud i lys lue.

Midt i konflikten står en ny gruppering med rødder i Tyskland. 

 - Den nye gruppe, der hedder Black Jackets, og som kommer fra Tyskland, er hovespilleren i de konfliktscenarier, vi ser lige nu. Det handler om markedsandele, de er meget opsat på at udvide deres kriminelle markedsandele i øjeblikket, siger Michael Kjeldgaard, der er leder af NEC - Nationalt Efterforskningscenter til TV 2 Lorry.

Konflikten er i øjeblikket særlig tydelig i det Nordsjællandske og i Storkøbenhavn, men NEC holder skarpt øje med om konflikterne flytter eller breder sig.

Læs også: Politet opretter 4 visitationszoner

Der har været skudattentater både i Helsingør og i Hillerød i løbet af maj, og det handler i høj grad om gengældelse.

 - Det er den indre logik i konflikten, når der har været sammenstød, så skal der betales tilbage eller hævnes, siger Michael Kjeldgaard.

NEC forsikrer, at de følger konflikten og har da også flere håndtag, de kan regulere på, når de skal holde de stridende parter fra hinanden.

Læs også: Sådan er reglerne i en visitationszone

 - Vi ser hele tiden på, hvad vi kan skrue på. Der er muligheden for at sige nej til prøveløsladelse og weekendudgang for dem, der er en del af konflikten. Det er nogle af de værktøjer, vi kan bringe i spil for at dæmpe denne her konflikt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere