Mads-sag: Ny viden om 16-årig drabssigtet

Hillerød Kommune anbefalede i juni et efterskoleophold til den 16-årige dreng, der er sigtet for knivdrabet på Mads Skjoldsøge.

Den 16-årige dreng, der nu er sigtet for knivdrabet på den 17-årige handelsskoleelev Mads Skjoldsøge, var i sommer i daglig kontakt med en kontaktperson fra Hillerød Kommune. Det skriver Hillerød Posten, der har fået aktindsigt i en tidligere dom over den 16-årige dreng.

Af samme aktindsigt fremgår det også, at Hillerød Kommune i juni anbefalede et efterskoleophold til den 16-årige. I stedet begyndte han i efteråret i 10. klasse på Erhvervsskolen Nordsjælland, hvor Mads Skjoldsøge var elev. Her blev den 16-årige dog smidt ud - og politianmeldt - for at gå med kniv.

Den dom, som Hillerød Posten har fået aktindsigt i, er fra den 8. juni i år. Her blev den 16-årige dømt for vold mod fire andre unge i Hillerød - og for at have truet med at ville stikke dem ned. Her modtog den 16-årige en dom på tre måneders betinget fængsel.

Retten lagde vægt på den 16-åriges unge alder, og at han ikke tidligere var straffet, da dommen i voldssagen faldt, skriver Hillerød Posten.

Den 16-årige var dog allerede i sommer velkendt af myndighederne, da der blev indgivet en lang række indberetninger om ham i folkeskolen, som han gennemførte i sommer, selvom han var blevet udelukket i marts.

Hillerød Kommune vil tirsdag ikke udtale sig om oplysningerne i dommen.

Byrådsmedlem Marco Oehlenschläger fra Liberal Alliance i Hillerød Kommune udbad sig i sidste uge en redegørelse for sagsforløbet for den 16-årige dreng.

- Set i lyset af denne tragiske hændelse, er det vigtigt, at vi får klarlagt, hvad Hillerød Kommune har gjort, og er der noget, vi kunne havde gjort anderles, sagde Marco Oehlenschläger til TV 2 Lorry sidste onsdag.

Han påpegede ved samme lejlighed, at der i redegørelsen bør være en udtalelse fra Nordsjællands Politi og andre myndigheder om samarbejdet i sagsforløbet.

Det kan tyde på, at Hillerød Kommune rent faktisk kunne have gjort noget anderledes, når det gælder den 16-årige, der nu er drabssigtet. I hvert fald sagde Helle Stennicke, der er afdelingsleder i Familier og Sundhed i Hillerød Kommune, følgende til TV 2 Lorry den 9. november:

- Der er ingen tvivl om, at vi har kendt den formodede gerningsmand, og vi har også kendt de underretninger, der ligger på ham.

Dengang sagde hun dog også, at hun ikke kendte til information, der gjorde at kommunen kunne have handlet anderledes i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere