Forsvarer: 17-årig knivstikker ville ikke dræbe Mads

Det kan ikke bevises, at min klient ville dræbe Mads Skjoldsøge, lyder det fra 17-årig knivstikkers forsvarsadvokat.

Det kan ikke bevises, at en 17-årig knivstikker havde til hensigt at dræbe, da han i november stak en jævnaldrende gymnasieelev med en kniv i brystet.

Sådan lød det torsdag formiddag fra forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen, der forsvarer en 17-årig drabstiltalt dreng, der i november 2015 stak gymnasieeleven Mads Skjoldsøge i brystet.

Stikket kostede Mads Skjoldsøge livet, men den konsekvens havde knivstikkeren ikke forudset, lød det fra forsvareren. Han vil derfor have den tiltalte dømt for vold med døden til følge - og ikke for manddrab, som anklager Tina Davidsen har anbefalet. 

- Der er ikke ført bevis for, at tiltalte forventede, at Mads skulle dø. Lige meget hvad man tror, så skal det være bevist, hvis han skal dømmes for manddrab. Hvis man er det mindste i tvivl om forsættet, så er man nødt til at bruge voldsparagrafferne i stedet for drabsparagrafferne, sagde forsvareren i Retten i Hillerød. 

Den 17-årige gerningsmand har erkendt, at han stak Mads Skjoldsøge i brystet, efter at de to drenge havde haft et eskalerende skænderi i et par dage. Han har selv forklaret, at han ikke var klar over, at et knivstik kunne dræbe ham.

Læs også: Skænderi om lighter førte til Mads Skjoldsøges død

- Han var 16, da knivstikkeriet fandt sted, og man hører ofte om knivstikkerier rundt omkring, men sjældent, at nogen dør af det, siger forsvarer Jesper Storm Thygesen.

Anklager Tina Davidsen har i retten givet udtryk for, at den unge knivstikker burde have forudset konsekvenserne, og at han derfor skal dømmes for manddrab.

- Jeg køber ikke tiltaltes forklaring om, at han ikke vidste, at man kunne dø af et knivstik i brystet. Tiltalte må have indset muligheden, for at Mads kunne dø af det. Men han stak alligevel, lød det fra anklageren i hendes procedure tidligere torsdag.

Nævninger og dommere har efter proceduren trukket sig tilbage for at afgøre skyldsspørgsmålet.

Sagen ventes at blive afsluttet fredag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere