Efter knivdrab: Skole skærper sikkerheden

Den 17-årige Mads Skjoldsøge blev afhentet af sin drabsmand på Hillerød Handelsskole, hvorefter han blev knivstukket og dræbt i en nærliggende gangtunnel. Efter den tragiske episode skærper handelsskolen nu sikkerheden.

01:20

Foto: TV2/Lorry

1 af 2

Det er en skole i sorg, eleverne på Hillerød Handelskole her til morgen er mødt ind på.

Men det er også en skole, der efter tordagens meningsløs drab, aldrig bliver den samme.

For fremtiden kommer sikkerhed til at blive en betydelig del af dagligdagen.

Allerede nu har skolen indkøbt et overvågningssystem, der hurtigst muligt skal sættes op. Men også på andre punkter vil skolen høje sikkerheden.

- Hvis eleverne inviterer gæster, skal vi orienteres. Hvis de lægger mærke til nogen, som ikke skal være på skolen, så skal vi orienteres. Og så har vi tænkt os, at vi det næste stykke tid, vil være mere ude i skolegården, hvad vi ellers normalt ikke er. Og så har vi allerede i fredags haft besøg af et firma, der skal sætte kameraer op, fortæller leder af HHX og EUX København Nord, Hillerød.

Jesper Als og skolens øvrige ledelse håber, at videoovervågningen vil virker præventivt, så folk tænker sig en ekstra gang om.

Men yderligere sikkerhedstiltag har handelsskolen ikke planlagt.

- Vi vil ikke bure os inde, vi tror stadigvæk på, at det er en enkelt mands irrationelle handling, der ligger til grund for dette.

Allerede i løbet af denne uge vil overvågningskameraerne være i brug.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik