Universitet fjernede sexchikane-plakater: Nu reagerer ledelsen

DTU vil nu øge fokus på sexchikane. Det sker efter en aktion, hvor anonyme aktivister hængte plakater op på universitet.

Rektor på DTU, Anders Bjarklev Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Ovenpå en aktion hvor anonyme aktivister hængte plakater op på DTU for at gøre opmærksom på sexchikane, vil ledelsen nu indføre nye procedurer.

Indtil nu har rektor på universitetet, Anders Bjarklev, ellers forklaret, at universitetet allerede har stor fokus på sexchikane.

De 150 A3-plakater blev hængt op i løbet af weekenden og indeholder angiveligt udsagn fra studerende, der har oplevet sexchikane på universitetet.

Læs også Efter møgsager: Aalbæk vender tilbage til arbejdet på Zentropa

Mandag morgen pillede universitet plakaterne ned igen, da plakater med anonym afsender strider mod universitetets regler. Men nu lader det alligevel til, at plakaterne har haft en effekt. Det skriver Information.

Nye procedurer

I en mail til avisen skriver Anders Bjarklev, at universitetet har kontaktet de anonyme aktivister for "at komme videre" og:

- Hvad enten der er seksuelt orienteret, diskrimination eller mobning, er det vigtigt, at de studerende anmelder det, så vi som institution kan tage hånd om sagen.

Læs også Studenterforening: DTU har manglet procedure for sexchikane

Derfor vil der fremover indgå spørgsmål om oplevelser med sexchikane i studiemiljøundersøgelser, ligesom DTU på sit intranet har gjort det klart, hvordan man som studerende skal håndtere det, hvis man oplever krænkende opførsel.

Startede med udtalelse

Aktionen kommer en uge efter, at netop rektor Anders Bjarklev i en artikel i Information sagde, at han ikke havde kendskab til særlig mange sager om sexchikane på DTU.

Rektoren forklarer også til avisen, at de indsamlede plakater er gemt med henblik på at få undersøgt så mange som muligt af beretningerne til bunds.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik