Tal pænt: Opførsels-kodeks indført på rådhuset

Også politikere kan have brug for et kodeks for god opførsel. Det måtte politikerne i Lyngby-Taarbæk Kommune sande, efter et udvalgsmøde endte dramatisk.

Et møde i Social- og Sundhedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune den 2. december udviklede sig så dramatisk, at det nu er blevet besluttet at udarbejde et kodeks for god opførsel.

Det skriver Lokalavisen.dk.

Udvalgsformand Bodil Kornbek ønsker ikke at fortælle, hvad der konkret fandt sted på mødet, men understreger overfor avisen, at en episode var så alvorlig, at det var nødvendigt at reagere på den.

- Det er klart, at når jeg rejser sagen, så kommer den på baggrund af en episode, som jeg finder grænseoverskridende, og som jeg ikke vil acceptere forekommer fremadrettet, og derfor var jeg nødt til at handle på den her måde. Jeg ønskede at præcisere vores ansvar som politikere over for personalet. At vores ageren har betydning for dem, og at vi ikke kan sige hvad som helst over for medarbejderne. Jeg vil ikke acceptere, at man ikke taler ordentlig til de ansatte siger Bodil Kornbek.

Hun uddyber:

- Episoden var så grænseoverskridende og fuldstændig uacceptabelt. Det kan jeg ikke leve med. Man kan ikke tillade sig at angribe ansatte verbalt eller insinuere ting. Det kan man ikke. Vi har et ansvar for deres arbejdsmiljø, også det psykiske, siger Bodil Kornbek til Lokalavisen.dk.

Social- og sundhedsudvalget blev af andre årsager ikke afsluttet den 2. december, og kodekset blev derfor indført, da mødet blev genoptaget den 10. december.

Her blev det desuden besluttet, at udvalgsformanden kan gøre brug af sin ret til at suspendere møder, hvis de ikke afvikles efter kodekset.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere