Systemadministrator dømt for misbrug af eks-kærestes data

Et forhold til en kollega, der endte i et skænderi, fik en 28 årig mand til at true med at gøre kvindens liv surt. Og det blev det. Han skaffede sig adgang til hendes mobil og pc.

Foto: TV 2 Lorry

En mand på 28 år er ved Retten i Lyngby idømt 20 dages betinget fængsel. Tilbage i foråret 2014, arbejdede han som systemadministrator hos en offentlig styrelse.

Her har han udnyttet sin stilling til at skaffe sig adgang til en kvindelig kollegas arbejdsbrugerkonto/computer og herfra til hendes private Apple-ID, e-mail m.m., hvor han slettede data på hendes telefon og ændrede adgangskoderne. Det skriver Nordsjællands Politi på mynewsdesk.com

Den dømte havde haft et forhold til sin kollega som var endt dårligt. De havde haft et skænderi, hvor den dømte truede med, at gøre livet surt for den kvindelige kollega. Den dømte troede, at den kvindelige kollega havde optaget skænderiet på sin telefon og ville derfor slette lydfilen.

- Selvom der ikke er tale om et decideret hacker-angreb, så ser vi med alvor på disse typer af sager. Når man skaffer sig adgang til en anden persons computer eller telefon, så er det et angreb, som rækker dybt ind folk intimsfære, udtaler anklagerfuldmægtig Andreas Juul Bjørn.

Han blev derfor dømt for at skaffe sig uberettiget adgang, hærværk og rådighedshindring.

Manden nægtede forholdet og udbad sig betænkningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik