Syge medarbejdere presser hjemmeplejen i bund: Kommune vil have pårørende til at hjælpe

Der er nu så mange sygemeldte medarbejdere i hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk Kommune, at kommunen kommer med en bøn om som pårørende at hjælpe med hjemmeplejen.

Er du pårørende til en borger i hjemmeplejen? Og kan du tage ekstra besøg i hjemmet, hjælpe med at anrette mad og ordne vasketøj, så må du meget gerne kontakte den lokale hjemmepleje.

Sådan skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en nyhed på kommunens hjemmeside.

De høje smittetal i kommunen betyder nemlig, at mange af kommunens medarbejdere på både plejecentre og i hjemmeplejen i øjeblikket er lagt ned af corona.

- Situationen lige nu gør det desværre meget svært at sikre en tilstrækkelig bemanding af opgaverne i såvel hjemmeplejen og på plejecentrene - også selvom vi gør, hvad der er muligt for at afhjælpe situationen for eksempel ved at trække på vikarer samt medarbejdere fra andre områder, siger siger centerchef for Sundhed og Omsorg, Charlotte Aagaard.

Hun håber på forståelse for, at personalemanglen desværre kan betyde, at nogle borgere kan opleve midlertidige forandringer i hjælpen, og at tidspunkt og varighed af den sædvanlige hjælp bliver justeret.

- Vi beklager dybt, hvor det kan være oplevelsen. Medarbejderne gør deres allerbedste - også for at være dér, hvor der er allermest brug for hjælp. For at prøve at afhjælpe situationen og sikre, at hjælpen kommer ud, hvor der er størst behov, rækker vi også ud til pårørende, der har tid og overskud til at hjælpe, siger Charlotte Aagaard.

Nyheden fra Lyngby kommer i kølvandet af, at flere kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde har forlænget deres nødberedskab i hjemmeplejen. Det gælder blandt andet for Solrød og Gladsaxe.

Når en kommune går i nødberedskab, betyder det hele konkret, at plejekrævende ældre bliver skåret i hjælpen, får færre besøg, kommer sjældnere i bad, og sådan noget som rengøring bliver nedprioriteret. Det beror dog alt sammen på en individuel vurdering.

Hvad undrer du dig over?