Sur smiley og bøde til Lagkagehuset efter uappetitlige fund

Lagkagehusets administrerende direktør erkender, at det ikke er tilfredsstillende.

Fødevarestyrelsen måtte finde bødeblokken frem, da styrelsen besøgte Lagkagehuset i Magasin i Kongens Lyngby den 6. juli.

Årsagen til bødeforlægget var, at Lagkagehuset ikke overholdt helt basale temperaturkrav for opbevaring af fødevarer.

- Følgende er konstateret: lufttemperatur i køleskab i sandwichområde er målt med luftføler til 10,5 grader. Kernetemperatur i røget laks er målt med indstikstermometer til 10,5 grader. Kogt skinke er målt til 10,1 grader, og roastbeef er målt til 10 grader, skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

Ifølge kontrolrapporten havde Lagkagehuset følgende bemærkning: ”Vi kasserer de pågældende fødevarer og finder en løsning.”

Lagkagehuset kom dog ikke udenom at få en bøde og en sur smiley. Bødens størrelse lyder på 10.000 kroner.

Det er ikke første gang, at Lagkagehuset i Magasin i Kongens Lyngby får kritik af Fødevarestyrelsen. Det samme skete tilbage i februar måned, da Lagkagehuset fik en anmærkning for mangelfuld rengøring.

Direktør beklager 

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, når Lagkagehuset modtager påtaler som denne, siger Morten Huse Eikrem-Jeppesen, der er administrerende direktør og stifter af Lagkagehuset, i en mail sendt til TV 2 Lorry.

- I forhold til den aktuelle påtale, så er der dog den forklaring – som ikke er en undskyldning – at temperaturen i køleskabet var blevet tjekket dagen før fødevaremyndighedernes besøg. Men i forbindelse med besøget blev det konstateret, at en blæser i køleskabet var brudt sammen, og det var forklaringen på, at temperaturen var for høj, da myndighederne lagde vejen forbi, siger han.

Ifølge Morten Huse Eikrem-Jeppesen er det pågældende køleskab blevet skiftet til et helt nyt umiddelbart efter Fødevarestyrelsens besøg, hvilket har løst problemet.

- Det ændrer ikke ved, at ethvert besøg af fødevaremyndighederne skal ske uden efterfølgende påbud. Det er i den sammenhæng værd at bemærke, at dette pt er den eneste indskærpelse i Lagkagehusets 102 butikker, siger han.