Statsministeren inviterer til løbetur med "pride"

Statsministeren skyder Pride Week i gang med en løbetur under overskriften "Run with Pride".

Foto: Nils Meilvang & Bax Lindhardt - Scanpix

Mandag skydes dette års Copenhagen Pride Week i gang, der skal sætte fokus og støtte op om LGBT-miljøet i Danmark.

Pride-ugen er fyldt med farver, fest og debat. Vi skal gøre vores for at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme LGBTI-personers rettigheder.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister, Venstre

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, Venstre, benytter startskuddet på den begivenhedsrige uge til at hoppe i løbeskoene - og du kan komme med.

Han inviterer danskerne til en løbetur rundt om Lyngby Sø på fem kilometer mandag eftermiddag for at støtte ugens budskab: 

- Med løbeturen kan vi i fællesskab vise, at alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, og hvordan man lever sit liv. Det handler om den grundlæggende frihed til at være den, man er, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Læs også Kendis-trio klar til massevielser under Pride i København

Løbet starter på Marienborg, der står til rådighed for Statsministeren. Man kan ikke parkere sin bil ved slottet, men cykler er velkomne. Snørebåndene bindes, og turen sættes i gang klokken 17.00.

Den første mandlige statsminister til Pride

Statsministeren dukkede sidste år op til selve Pride Paraden, der i år afholdes lørdag den 19. august. Ifølge Copenhagen Pride var det første gang, at en mandlig statsminister deltog i Copenhagen Pride.

Det blev ikke annonceret i forvejen af sikkerhedsmæssige hensyn. Det er endnu uvist, om han går med i paraden i år.

Lars Løkke Rasmussen vil også senere på ugen afholde en reception i Statsministeriet: 

- Pride-ugen er fyldt med farver, fest og debat. Vi skal gøre vores for at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme LGBTI-personers rettigheder, siger han i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik