Skrald fra "puttefest" forsvundet på mystisk vis

Da Naturstyrelsen mandag morgen skulle rydde det sidste op efter en gymnasiefest i Dyrehaven, fik de sig en ordentlig overraskelse.

Otte mand tog mandag morgen ud i Ulvedalene for at fjerne det sidste skrald efter 10.000 gymnasieelevers såkaldte "puttefest" i fredags.

Kan du opklare mysteriet?

Skovfoged Steen Bjarke Nielsen havde forventet at de otte mand skulle bruge tre til fire timer på at fjerne det sidste skrald. Men det var på mystisk vis væk.

- Da vi var færdige lørdag eftermiddag, lå der stadig rigeligt affald tilbage. Men da vi kom ud her til morgen, var det væk. Det er ikke en lille opgave, så det er vi sådan set rigtig glade for, siger Steen Bjarke Nielsen, skovfoged ved Naturstyrelsen. 

Affaldet har de ukendte personer smidt i de containere, som Naturstyrelsen havde ladet stå fremme i Ulvedalene.

Et mysterium

Steen Bjarke Nielsen har sjusset sig frem til, at de mystiske personer har været i rengøringshumør i løbet af søndagen. For søndag morgen lå affaldet stadig urørt.

- Vi ved ikke, hvem det er. Det er et mysterium. Måske er det nogle mennesker, der har syntes, at det ikke kan passe med alt det affald. Om det er unge, en gruppe forældre eller helt almindelige borgere - det ved jeg ikke, siger han.

quote Det så jo voldsom ud. Det lignede en light udgave af Roskilde.

Steen Bjarke Nielsen, skovfoged ved Naturstyrelsen

Plastikflasker, fladtrådte dåser, kapsler og spritpinde fyldte plænerne i Ulvedalene lørdag, da Steen Bjarke Nielsen og hans team mødte ind.

- Det så jo voldsomt ud. Det lignede en light udgave af Roskilde Festival, siger han.

I 18 år har Steen Bjarke Nielsen stået for både forberedelsen og oprydningen efter arrangementet, og heldigvis kan han sige, at der i år har været væsentligt mindre affald.

Det er området i bakkerne, som ukendte personer har gjort rent. Se før og efter billederne her:

K: "Puttefest" skal forbydes

Mange har været forargede over det rod, som gymnasieleverne efterlader efter festen. 

De Konservative er gået så langt som at sige, at man vil forbyde festen, hvis ikke der arrangeres oprydning: 

- Jeg vil tage op med miljøministeren, om vi kan nægte gymnasieeleverne at låne arealet næste år, medmindre der arrangeres fælles oprydning dagen derpå. Det er på ingen måde et urimeligt krav at stille, siger De Konservatives miljøordfører Mette Abildgaard.

Elever fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole er nogle af de eneste elever, der har hjulpet til med oprydningen. De mener ikke, at et forbud nytter noget.

- Jeg tror, at man bliver nødt til at acceptere, at vi kommer til at gøre det alligevel. Så man kan ligeså godt bare omfavne det, og så få os til at gøre det på en god måde, siger Anneli Søgård-Høyer, elev på gymnasiet. 

Mød de pligtopfyldende unge her:

Skal den traditionsrige gymnasiefest i Dyrehaven forbydes? Det mener Mette Abildgaard fra De Konservative. Eleverne selv, har en anden løsning på den manglende oprydning

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere