Politi efterlyser vidne - men ikke for at opklare en forbrydelse

Nordsjællands Politi efterlyser en person, der hjalp politiet med at fange en butikstyv i Lyngby.

En ikke helt almindelig efterlysning er lige nu at finde på Nordsjællands Politis Facebookside.

Politiet efterlyser et vidne. Men i modsætning til normalt, handler det ikke om at få opklaret en forbrydelse. 

Forbrydelsen er nemlig allerede opklaret -  takket være vidnet - og derfor vil politiet gerne have muligheden for at sige tak.

Butikstyv med favnen fuld af tøj

Episoden udspillede sig i Lyngby, hvor et andet vidne observerede en mand, der opførte sig mistænkeligt.

Ifølge opslaget på Facebook gik manden nervøst frem og tilbage og så sig over skulderen, og da han greb en favnfuld trøjer fra et tøjstativ og satte i spurt, alarmerede vidnet butikspersonalet, der kontaktede politiet.

Tyven var spurtet i retning af Lyngby Station, men da politiet ankom og gennemsøgte området, var gerningsmanden ikke at finde nogen steder. 

Derfor var politiet netop ved at forlade stedet, da et andet vidne - det vidne, som politiet nu efterlyser - henvendte sig og fortalte om en person i en bus, der lignede en butikstyv.

Efter at have konstateret at de to signalementer passede med hinanden, måtte politiet handle hurtigt for at nå bussen. I opslaget på Facebook skriver kredsen:

- Hvis man så os løbe og ikke vidste bedre, ville man formentlig tro, at Lyngby var blevet OL-by anno 2021, og at løbebanen var blevet anlagt lige ved stationen - så hurtigt løb vi.

Heldigvis for betjentene holdt bussen stadig på stationen, og derinde stødte de på en mand, der sad med favnen fuld af trøjer og jakker. 

Manden nægtede i første omgang at kende noget til tyveriet, men da han ikke kunne forklare, hvorfor der stadig sad alarmer i tøjet, blev han anholdt.

De seks trøjer blev returneret, ligesom jakkerne blev bragt til en anden butik, der endnu ikke havde opdaget tyveriet.

Vidne er kommende politibetjent

Den raske løbetur efter bussen betød dog, at politiet ikke nåede at notere navnet på personen, der havde sendt politiet i retning af tyven. 

Det gjorde de dog med det første vidne. I opslaget, skriver Nordsjællands Politi:

- Hvis du nu sidder tilbage og tænker, at der da er gået en god politibetjent tabt i det første vidne, så kan du tage det helt roligt: Det første vidne var og er nemlig allerede optaget på Politiskolen og skal snart have sin første skoledag.

Dog vil politiet også meget gerne takke den årvågne person, der sørgede for at tyven blev anholdt, og derfor håber de at nå vidnet via Facebook.

- Skulle du være vidnet fra Lyngby Station og tilfældigvis læse med her, så har vi en besked til dig: Tak for hjælpen! Det var kanon-godt arbejde.

Den anholdte mand er nu sigtet for butikstyveri.