Politi efterlyser mand: Sættes i forbindelse med Lyngby-skyderier

Efter to skudepisoder på blot én uge i Lyngby har politiet nu spor, der kan være afgørende i sagen. Den efterlyste sættes i forbindelse med drabsforsøg ved skyderierne.

Foto: Local Eyes

Om eftermiddagen den 11. juli klokken 17.15 indløb der flere anmeldelser til Nordsjællands Politi om et skyderi i Kongens Lyngby nord for København.

Politiet var talstærkt i området efterfølgende, hvor et større område omkring DTU blev afspærret i forbindelse med efterforskningen. 

- Der skulle være affyret flere skud fra en bil mod en anden bil ved krydset mellem Lundtoftevej og Akademivej. Andre har anmeldt, at to biler kørte vildt i området, lød det dengang fra vagtchefen.

Læs også Politiet finder flere patronhylstre efter skyderi i Lyngby

Her ses den efterlyste mand, som politiet søger identiteten på. Foto: Nordsjællands Politi

Siden fandt politiet adskillige patronhylstre i området, mens vidner berettede om to biler - en sølvgrå og en mindre, mørk bil - der havde forbindelse til skyderiet. Men her stoppede sporene umiddelbart, da ingen personer tilsyneladende var blevet ramt.

Nu har Nordsjællands Politi imidlertid nyt i sagen.

Efterlyser ung mand og viden om BMW

I en pressemeddelelse meddeler politikredsen, at de nu efterlyser identiteten på en mand, som sættes i forbindelse med skyderiet i Lyngby, der af politiet karakteriseres som drabsforsøg. 

Samtidig efterlyser politiet informationer om en en sølvgrå BMW 125i med registreringsnummeret BS 71 234.

Den efterlyste mand beskrives som omkring 20'erne og af mellemøstligt udseende.

Bilen blev stjålet i København i marts måned, og torsdag blev den fundet udbrændt i Allerød.

Ifølge politiets oplysninger er der indikationer på, at bilen efter tyveriet har kørt nord for København og på den københavnske vestegn, og de vil gerne vide, hvem der har brugt den. 

Læs også Politiet rykker ud til endnu et skyderi ved DTU i Lyngby

- Vi vil meget gerne høre fra nogen, der har information om manden eller bilen. Det kan både omhandle mandens eller bilens færden, ligesom vi også gerne vil have sat et navn på manden, idet han er interessant for sagen. Jeg kan af efterforskningsmæssige grunde dog ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvorfor han er interessant for sagen, fortæller politikommissær Allan Lørup fra Nordsjællands Politi.

BMW'en på billedet er nu udbrændt, men politiet søger viden om dens færden og de personer, der har været med. Foto: Nordsjællands Politi

Politiet: Lokal bandekonflikt er årsag til skyderier

Skudepisoden den 11. juli var ikke enestående. Blot seks dage senere, den 17. juli, blev der igen skudt i Lyngby, og ifølge politiet kan de to skyderier meget vel have forbindelse til hinanden.

Ifølge politiets teori er der tale om en lokal konflikt imellem to kriminelle grupperinger, og de har brug for at lægge en kontant linje. 

- Den slags opførsel er fuldstændig uacceptabel, hvilket er en af grundene til, at vi relativt hurtigt efterlyser en interessant person med billede, siger Allan Lørup og uddyber:

- Skyderi i det offentlige rum, og endda ved højlys dag, hører ingen steder hjemme, og derfor efterforsker vi begge skudepisoder intenst. 

BMW'en på billedet er nu udbrændt, men politiet søger viden om dens færden og de personer, der har været med. Foto: Nordsjællands Politi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik