Politi: Bøder var bilisters egen skyld

Nordsjællands Politi afviser i retten, at dårlig skiltning var årsag til tusindvis af fartbøder og frakendelser af kørekortet.

I en opsigtsvækkende sag har 170 bilister valgt at gå rettens vej i utilfredshed med, at de har fået frakendt kørekortet for at have kørt for stærkt på Helsingørmotorvejen. På samme dag i juli 2015 blev der udskrevet over 2.500 fartbøder på strækningen, men bilisterne mener skiltningen var for dårlig. Det afviser Nordsjællands Politi.

quote Bilisterne har i min verden været uopmærksomme

Per Lundbæk Nielsen, Nordsjællands Politi

- Bilisterne har i min verden været uopmærksomme, sagde den operative leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, Per Lundbæk Nielsen, ifølge Frederiksborg Amts Avis, da han fredag vidnede i sagen ved Retten i Lyngby.

På grund af vejarbejde havde der i længere tid været en hastighedsbegrænsing på 80 kilometer i timen på strækningen, men de mange bilister røg i fartfælden, da fartgrænsen i en periode blev sat yderligere ned til 50 kilometer i timen.

- Der var så mange forhold, der gjorde, at hvis ikke man satte hastigheden ned, så var det for mig ren og skær uopmærksomhed, sagde Per Lundbæk Nielsen ifølge Frederiksborg Amts Avis i retten.

Der falder dom i sagen på torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere