Ottesen fik finaleplads: Jeg nåede at blive nervøs

Lyngbypigen Jeanette Ottesen fik syvende bedste tid i semifinalerne i 100 meter butterfly ved OL i Rio, og det rakte til finaleplads.

Foto: Dominic Ebenbichler/Scanpix

Elitesvømmeren Jeanette Ottesen, der er født og opvokset i Kongens Lyngby, sikrede sig en plads i OL-finalen i 100 meter butterfly.

Det blev dog ikke nogen helt nem vej til finalerne for den ellers rutinerede svømmer, som leverede en tid, der var 32/100 sekunder langsommere sammenlignet med indledende afsnit.

 - Mit løb var ikke rigtig godt. Jeg prøver at øge, men det er som om min krop ikke vil det samme som jeg gerne vil i dag.

Det danske medaljehåb måtte nøjes med syvende bedste tid i semifinalerne, men det rakte alligevel til en finaleplads.

Den 28-årige svømmer nåede dog at blive en anelse nervøs for, om tiden på 57,47 sekunder rakte til en finaleplads i den første af to semifinaler.

 - Jeg ramte ikke dagen her til aften, og alligevel kom jeg i en OL-finale. Det må jeg være glad og tilfreds med, og så må jeg se, om jeg kan steppe op i morgen, siger Jeanette Ottesen.

Hendes semifinaletid var langsommere end i lørdagens indledende heat, hvor hun svømmede 57,15 sekunder. Præstationen i det indledende heat havde Ottesen betegnet som "rusten" og "et typisk morgenløb".

 - Jeg oplever egentlig, at det gik fint nok. Helt indtil 75 meter prøver jeg at øge, men så skete der ikke noget, og så ramte jeg væggen, forklarer hun.

Ottesen er glad for at være i finalen, og kan alt jo som bekendt ske, siger Ottesen.

Man kan følge Jeanette Ottesen i finalen sent søndag aften. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 dansk tid. Semifinaler og finaler svømmes klokken 03.00 dansk tid. Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med lørdag den 13. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik