Nyt digitalt laboratorium for studerende og virksomheder

Onsdag slog DTU dørene op til et spritnyt digitalt laboratorium, som både skal være bindeled mellem erhverslivet og de studerende, når det kommer til digitale løsninger, der gavner samfundet.

Navnet er Skylab, Skylab Digital.

Sådan lyder navnet på et spritnyt digitalt laboratorium på DTU, som onsdag præsenterede for første gang.

quote Jeg tror at forskerne, som vil være meget mere til stede her, end de plejer at være, sammen med virksomheder vil få et rigtigt stort bidrag til deres forskning

Marianne Thellersen, koncerndirektør, innovation- & entreprenørskab, DTU

Laboratoriet skal ifølge DTU være base for et samarbejde mellem universiteter i hele Region Hovedstaden.

- Vi regner med, at det bliver et mødested for studerende, forskere, virksomheder og offentlige organisationer, som har brug for at skabe noget nyt indenfor den digitale verden, siger Marianne Thellersen, koncerndirektør, innovation- & entreprenørskab på DTU, til TV 2 Lorry.

Menneskevenlig robot skal lære at genkende

Blandt de fremmødte var både små nyopstartede virksomheder og forskningsprojekter.

Et af de projekter, som løb med en del af opmærksomheden, var den lille venlige robot, R2DTU, som er en del af et større forskningsprojekt, der handler om at lære at forstå og kende mennesker og deres forskelle.

- Det, vores forskningsprojekt går ud på, er, at designe en robot, som er mere menneskevenlig, og som kan tage andre menneskers perspektiv og ligesom forstå mennesker, siger Lasse Dissing Hansen, studerende på DTU.

Kort nyt.

Lasse Dissing Hansen har, sammen med sine medstuderende på projektet, købt robotten med den nuttede karakter i Japan og selv kreeret softwaren til den.

Det er planen, at den lille fyr skal blive i stand til at informere om ting, man ikke vidste i forvejen, og lære at kunne reducere mængden af information, som it-systemerne fortæller os.

Lasse Dissing Hansen forventer, at fremtidens it-systemer vil lære af at kunne forstå mennesker bedre.

- Nu har vi valgt at bruge en robot, fordi den er lidt nuttet, og det betyder jo, at folk drages mere af den og har let ved at interagere med den, men i princippet kunne vi bruge den software i alle mulige computersystemer, siger Lasse Dissing Hansen.

 
 
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Det er ikke kun de studerende, som vil få gavn af det nye digitale laboratorium hos DTU.

Marianne Thellersen forventer, at man i takt med at digitale teknologier får større og større indflydelse i hverdagen og samfundet, bliver Skylab Digital i høj grad også et vigtigt mødested for erhvervslivet, når der skal findes samfundsteknologiske løsninger.

- Jeg tror, at forskerne, som vil være meget mere til stede her, end de plejer at være, sammen med virksomheder vil få et rigtigt stort bidrag til deres forskning.

- Og så tror jeg også, at virksomhederne og de offentlige organisationer kan få et løft, der virkelig kan gøre en forskel for deres forretning, siger Marianne Thellersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere