Ny bæredygtig bydel på vej i Lyngby: "Det har i mange år været en drøm"

Der er store planer for et nyt byområde i Lyngby, hvor der skal være plads til almene og private boliger samt erhverv og rekreative arealer,

Der skal laves en ny bydel i Lyngby i Nordsjælland.

Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Bydelen, som skal bygges ved Firskovvej, skal være levende og kunne rumme mange forskellige faciliteter til borgere og brugere af området.

Der skal være almene og private boliger, erhverv og rekreative arealer, hvor nye forbindelser skal binde bydelen sammen med Kongens Lyngby og den øvrige by.

Det er kommunalbestyrelsen, der har vedtaget helhedsplanen for Firskovvejsområdet.

- Der er gode muligheder for, at vi får en af Danmarks mest attraktive og bæredygtige bydele midt i det centrale Lyngby. Vi ønsker også at sikre en mangfoldighed i området, hvor almene og private boliger indgår i naturligt samspil med handel, erhvervsliv og dermed støtte op om handels- og vidensbyen, siger formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen fra Socialdemokratiet.

En drøm går i opfyldelse

Den nye bydel skal også have fokus på at skabe nye og bedre forbindelser til og igennem området. Bydelen skal bindes sammen med den omkringliggende by og de grønne områder. Principperne i planen skal sikre, at arkitekturen i området bliver varierende og af høj kvalitet.

- Det har i mange år været en drøm for grundejerforeningen på Firskovvej og et stort ønske om, at der skulle ske en udvikling af området. Det er derfor en milepæl for grundejerforeningens medlemmer, at vi nu er nået til at have en godkendt udviklings- og helhedsplan, siger Carsten Ludvig, der er formand for grundejerforeningen for Firskovvej.

Han uddyber:

- Blandede funktioner som boliger, erhverv, uddannelse og offentlige funktioner skal medvirke til at forandre hele Firskovvejsområdet fra et lidt slidt industriområde, hvor der i dag ikke er meget liv efter klokken 18 til en levende og spændende bydel med aktivitet det meste af døgnet.

Startskuddet til den nye bydel er gået, men arbejdet vil løbe over nogle år, da der først skal udarbejdes lokalplaner for diverse områder for Firskovvej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere