Nu kommer de: Selvkørende busser på DTU fra april

DTU Campus i Lyngby sætter tre selvkørende busser i drift fra næste måned

Forsøgene med selvkørende busser på udvalgte strækninger er nu kommet så langt, at Vejdirektoratet har givet grønt lys til, at DTU Campus i Lyngby kan tage de små, teknologiske vidundere i drift i løbet af april måned. Dermed kan ansatte og studerende lettere komme rundt på uddannelsesinstitutionens store område. Det oplyser DTU på universitetets hjemmeside.

Projektgruppen, der har forberedt universitetet til den nye transportform har i længere tid arbejdet med at gøre den lokale infrastruktur klar til busserne, og nu melder de klar.

- Da der ikke er så mange faste holdepunkter på den del af ruten, hvor shuttle-busserne skal køre, har vi opsat lokaliseringsskilte på Asmussens Allé, som skal hjælpe de selvkørende shuttles med at lagre ruten i deres hukommelse, så de kan finde vej. Herudover er vi i gang med at opsætte skilte til de seks busstoppesteder, ligesom vi har koordineret ruten og testperioden for de tre shuttles, så det ikke falder sammen med vejarbejder i forhold til ombygningen af DTU, oplyser driftschef på DTU Campus Anders B. Møller på hjemmesiden.

Projektgruppen har haft gode muligheder for at arbejde med forberedelserne, fordi mange ansatte og studerende har været hjemsendt på grund af corona-epidemien. Men, oplyser DTU, det har spå givet nogle andre udfordringer.

Testpassagerer søges

- Forskere i projektet skal bl.a. undersøge testpassagernes adfærd i og omkring shuttlen. De undersøgelser bliver selvfølgelig udfordret af, at de fleste studerende i øjeblikket undervises virtuelt. Derfor henvender vi os lige nu særligt til de studerende og ansatte, der trods alt er på campus indimellem med henblik på at blive testpassagerer. Med tiden kan vi håbe på, at restriktionerne lempes, så vi kan få flere testpassagerer i vores LINC-shuttles, siger Kenneth Jørgensen, projektleder for LINC i partnerskabsorganisationen Gate 21.

Derfor søger virksomheden nu testpassagerer - det kan både være ansatte, studerende og gæster, der ofte kommer på DTU. Tilmelding kan ske her.

Det er transportselskabet Nobina, der skal stå for selve driften, og busserne skal i første omgang køre i en periode på et halvt år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere