Naturstyrelsen advarer mod aggressive hjorte: Hundeejer blev jagtet

Går du tur i Dyrehaven, skal du i disse dage være opmærksom på, at kronhinderne har nyfødte kalve og derfor kan blive aggressive. Naturstyrelsen anbefaler, at man holder sig på god afstand til dyrene.

Kronhinderne føder deres kalve i maj og juni, og de ligger gemt i vegetationen den første uges tid Foto: Naturstyrelsen

Det er skønt at gå en tur i skoven og nyde det gode vejr i rolige og idylliske omgivelser, men hvis du ikke passer på, kan adrenalinen ende med et voldsomt nøk opad.

Især hvis du går tur i Dyrehaven i Klampenborg for tiden, for her har kronhinderne nyfødte kalve, som de passer særdeles godt på, hvis man kommer for tæt på.

For få dage siden oplevede en hundelufter netop, at en kronhind gik til angreb, skriver Naturstyrelsen.

Hundelufteren gik forsigtigt forbi en hind, som i stedet for at fortrække, som de plejer når de møder mennesker, valgte at angribe med skarpe klove.

Både mand og hund skyndte sig væk, og ingen kom heldigvis noget til.

Læs også 350 år gammel have udvides markant

Men for at der netop ikke skal ske ulykker i Dyrehaven, advarer Naturstyrelsen netop mod at nærme sig hinderne og deres afkom.

- Det er årligt tilbagevendende at hundeluftere på denne tid har oplevelser, hvor kronhinder - der har nyfødte kalve - ”forsvarer” deres afkom imod angreb fra de ”rovdyr”, som deres instinkter fortæller, er farlige for afkommet. Og heldigvis er det sjældent, at der er direkte fysisk kontakt mellem kronhinder og hunde og hundeluftere, siger skovfoged Torben Christiansen fra Naturstyrelsen

Føder i maj og juni

Kronhinderne føder deres kalve i maj og juni, og de ligger gemt i vegetationen den første uges tid. De afgiver meget lidt fært, og de er dermed svære at finde for rovdyr i naturen. Moderen passer kalven med mælk, og hun holder ofte øje med kalven på afstand mens hun selv søger føde. Først når kalven er 8-10 dage gammel vil den følge moderen tilbage til flokken.

- Forsvaret mod ”ulven” - her i form af hunden - ligger dybt i instinkterne, og er måske vakt til live, fordi en hund har skambidt en tidligere kalv til hinden. Vi har desværre mange løse hunde i Dyrehaven, og det er jo egentligt for dårligt, at vi skal gøre hundelufterne opmærksomme på, at de skal overholde reglen om, at alle hunde skal være i snor i Dyrehaven, siger Torben Christiansen.

Læs også Victor fra 0. klasse bad om 5000 kroner til klassefest: Nu svarer borgmesteren

Naturstyrelsens bedste råd er, at man holder god afstand til hjortene, når man går i Dyrehaven, især hvis man har sin hund i snor med.

Det kan også anbefales at benytte den nordlige del af Dyrehaven, hvor der ikke plejer at være sammenstød mellem mennesker og dyr, fordi der er færre hundyr.

01:19

Foto: TV 2 Lorry

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik