Naturstyrelsen advarer (igen) mod aggressive hjorte

Kronhinderne har lige nu nyfødte kalve, og derfor kan de blive aggressive. Naturstyrelsen anbefaler, at man holder god afstand til dyrene.

Har du planer om at nyde det gode vejr med en gåtur i Dyrehaven, så skal du lige nu være ekstra opmærksom.

Kronhinderne har nemlig nyfødte kalve, og derfor kan de blive aggressive. 

Af den grund opfordrer Naturstyrelsen besøgende - særligt de med hund - til at tænke sig godt om. 

- Hinderne, kalvenes mødre, passer på deres kalve og derfor går de efter folk med hunde - også hunde i snor, fortæller Torben Christiansen, der er skovfoged og skytte i Dyrehaven, og fortsætter:

- Flere hinder har oplevet, at deres kalve har været i fare for eller er blevet jaget af hunde. Hinderne husker godt og har skarpe klove, som de sparker med, når de føler sig truet.

Hold afstand

Aggressive hinder er et tilbagevendende problem. Sidste år kunne vi eksempelvis fortælle, hvordan en hundeejer blev jagtet af netop en hind

Derfor er anbefalingen den samme som altid: Hold afstand.

- Jeg anbefaler, at man går med sin hund i den del af Dyrehaven, hvor hinderne og kalvene normalt ikke kommer, altså nord for Eremitageslottet, eller at man vælger at lufte sin hund i en af vores skove udenfor Dyrehaven, fortæller Torben Christiansen.

Kronhinderne føder deres kalve i maj og juni, og de ligger gemt i vegetationen den første uges tid
Kronhinderne føder deres kalve i maj og juni, og de ligger gemt i vegetationen den første uges tid
Foto: Naturstyrelsen

Kalven ligger ofte gemt i det høje græs, mens hinden græsser i området samtidig med, at hun holder øje med eventuelle farer. 

Hjorten opfatter hunden som en ulv, og hun vil derfor forsvare sit afkom. 

Bliver man udsat for aggressive hinder, skal man ifølge Naturstyrelsen slippe sin hund, så man selv undgår faren og derefter bevæge sig så roligt som muligt væk fra det truende dyr.