Mand i bar overkrop lyste bilist i øjnene med laser

Offeret fik grønne pletter i sit synsfelt og blev vejledt om straks at opsøge en læge.

Arkivfoto af en laserpen. Foto: Bjørn Kähler - Ritzau/Scanpix

En 45-årig mandlig bilist anmeldte mandag aften klokken 21.37, at han kort tid forinden var blevet lyst i øjnene med laser af en ung mand. 

Episoden skete på Frederiksdalvej i Virum, og ifølge den 45-årige fik han grønne pletter i sit synsfelt.

Læs også Ung mand blændede lokofører med laserlys - nu er han anholdt

Ifølge Nordsjællands Politi skete episoden mellem klokken 21.10 og 21.15, hvor en ung mand hang med overkroppen ud af højre siderude på en mindre sort personbil og lyste med laser mod den 45-årige.

Den 45-årige blev af politiet vejledt om straks at opsøge en læge.

- Vi ser meget alvorligt på det her på flere måder. Man kan komme til skade med synet, og i og med at det foregår i trafikken, er der også en færdselsmæssig fare forbundet med det, siger pressetalsmand ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til TV 2 Lorry. 

Læs også Grønt laserlys sendt mod passagerfly

Manden, som lyste mod den 45-årige beskrives som almindelig af bygning med kort, sort hår og bar overkrop. Han er endnu ikke pågrebet, men i så fald han bliver det, kan han se frem til en sigtelse efter straffelovens paragraf 252, oplyser Henrik Suhr.

Paragraffen indebærer, at personer, der i grov i kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, straffes med op til otte års fængsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik