Lyngby-træner vil på medaljejagt

Med en sejr over Viborg sikrede superligaoprykkerne fra Lyngby sig i dag en historisk plads i superligaens top seks-slutspil.

14:33

Oprykkerne fra Lyngby er tilbage i toppen af Superligaen efter flere skuffende præstationer. Video: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Hovedstadens fodboldhold dominerer i øjeblikket den danske superliga, og i dag kunne underdogsne fra Lyngby Boldklub kravle op på tredje pladsen i ligaen. Derme sikrer de sig en placering blandt de seks bedste, som i slutningen af sæsonen vil spille om mesterskabet.

- Man kan ikke være bekendt at fedtspille mesterskabsspillet. Nu bliver der spillet om bronzemedaljerne, og dem bliver vi ved med at jagte med samme sult, som vi har jagtet at overleve i ligaen.

David Nielsen, Cheftræner, Lyngby Boldklub

Cheftræner David Nielsen er naturligvis stolt af sit holds plads i mesterskabsslutsspillet, men de undertippede fra den kongeblå klub stiller sig ikke tilfreds med en slutsspilsplads - til trods for deres status som oprykker.

- Man kan ikke være bekendt at fedtspille mesterskabsspillet. Nu bliver der spillet om bronzemedaljerne, og dem bliver vi ved med at jagte med samme sult, som vi har jagtet at overleve i ligaen, siger han.

Overlevelse i Alka Superligaen var Lyngby Boldklubs førsteprioritet, men med placeringen i slutspillet er klubben sikret overlevelse i endnu et år i ligaen - på samme måde som FC København og Brøndby IF allerede er det, som de fleste dog havde forventet. 

Lyngbys cheftræner David Nielsen glæder sig over milepælen, men forventer, at kampene i mesterskabsspillet bliver noget mere åbne, end man har set kampene i grundspillet være.

Læs også Lyngby-direktør skyder penge i egen klub

- Vi har vores spil og vores måde at gøre det på. Vi har lavet 39 point, og det skal vi gå ud og vise, vi er værdige til nu. Vi skal gå ud og byde op til dans, når vi skal møde de gode hold, siger han.

- Det bliver nogle offensive kampe, hvor holdene ikke har frygten for at tabe. Det bliver en anden kop te, end det vi har set hidtil, for holdene kommer til at angribe meget mere.

- Vi har ikke noget at tabe, så hvorfor ikke gå efter det. Guld og sølv bliver det nok ikke, for der er for stor afstand til FC København og Brøndby, men så længe vi kan spille med om bronzemedaljerne, gør vi det.

Mathias Tauber, Anfører, Lyngby Boldklub

Anfører i Lyngby Boldklub Mathias Tauber er enig med sin træner i, at det nu handler det om at forsvare den tredjeplads, som klubben pt. indtager.

- Vi har ikke noget at tabe, så hvorfor ikke gå efter det. Guld og sølv bliver det nok ikke, for der er for stor afstand til FC København og Brøndby, men så længe vi kan spille med om bronzemedaljerne, gør vi det, siger han.

- Det ville være uambitiøst andet. Hvis vi fortsætter med det, vi har gjort hidtil, og er lige så disciplinerede og professionelle i det vi foretager os, kan det lade sig gøre, siger Mathias Tauber.

Læs også Lyngby-træner er tilfreds trods nederlag

FC Nordsjælland er den sidste af hovedstadens fire superligaklubber, og nordsjællænderne har stadig en mulighed for at komme med i slutspillet - hvis det sker, vil alle fire hovedstadsklubber således spille med om mesterskabet i top seks-slutspillet.

Anden sæson efter en succes er dømt til at blive en fiasko. Sådan er det altid.

David Nielsen, Cheftræner, Lyngby Boldklub

Ud over at kæmpe om medaljer i denne sæson skal Lyngby Boldklub allerede nu til at forberede sig på næste sæson, der ifølge cheftræner David Nielsen bliver endnu mere vanskelig end den nuværende sæson, hvor klubben måske har været undervurderet som oprykkere.

- Vi har ingen ro, for vi skal i gang med anden sæson i Superligaen til sommer. Anden sæson efter en succes er dømt til at blive en fiasko. Sådan er det altid, siger han.

- Det skal vi forberede os på, og den forberedelse starter allerede i næste uge. Vi skal i gang med at skrue det her til, og det glæder vi os til.

Læs også DBU inddrager Lyngbys superligalicens

Lyngby har ligesom FC Nordsjælland en enkelt kamp tilbage i grundspillet, inden det gælder de ti sidste runder i mesterskabsspillet. FC København og Brøndby IF har hver en enkelt mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik